Kırgızistan’ın Narin ili ile Kastamonu arasında ‘kardeş şehir’ protokolü imzalandı.

Kırgızistan’ın Narin ilinde Belediye Meclisinde alınan karar doğrultusunda Narin ili ile Kastamonu arasında kardeş şehir protokolü yapıldı. Protokolü Kastamonu Belediyesi Başkanı Tahsin Babaş ile Narın Belediye Başkanı Emilbek Alımkulov arasında imzalandı. İmza töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Narın kenti temsilcileriyle sıcak ilişkiler kurduklarını belirterek, “Karşılıklı olarak da kardeş şehir olmaya karar verdik. Bundan sonra ülkelerimizin izin verdiği çerçevede, belediye meclislerimizde karşılıklı kararlar alacağız. Bu yıl Türk Dünyası Kültür Başkentinin Kastamonu olması dolayısıyla, Narın kentinde Kastamonu Belediyesi olarak bir park yapmak istedik. Tabi ilişkilerimizin gelişmesi için bu faaliyetler çok önemli. Kastamonu’da 2 bine yakın Türk Dünyası’ndan öğrenci, Kastamonu Üniversitesi’nde eğitim görmektedir. Bu bizim için çok büyük bir avantaj çünkü Türk Dünyası ile ilgili yapacağımız programlarda bir yabancılık hissetmeyeceğiz. Zaten üniversitemizde Türk Dünyası ile ilgili çok etkin programlar yapmaktaydı. Özellikle Nevruz programlarında Türk Dünyası’nın tüm gelenek ve göreneklerini üniversite programlarında gördük” dedi.

Narın Belediye Başkanı Emilbek Alımkulov ise, Narin Valisinin nezaretinde Kırgızistan’a gelen Türk heyetiyle güzel anlaşmalara imzalar atıldığını hatırlatarak, “Projeler üzerinde durulup ardından Narin Valimiz, Kastamonu’yu ziyaret etmişlerdir. Bizde o görüşmeler neticesinde o görüşmeleri neticelendirmek üzere heyet olarak Kastamonu’yu tekrar ziyaret ettik. Kastamonu ile Narin şehri arasında kardeşlik ve dostluk ile bazı alanlarda işbirliği yapmak ve çalışmak üzere Narin Valisinin görevlendirmesiyle Kastamonu Belediyesini ziyaret ettik. Kastamonu’yu gezdik, çok güzel olması bizlerin dikkatini çekti. İnsanı büyüleyici bir güzelliğe sahip Kastamonu, ormanlarla kaplı bir dağın arasında olması şehrin güzelliğine ayrı bir güzellik katmış. Narin şehri ile Kastamonu şehri arasında benzer özellikler bulunuyor. Tek farkı Kastamonu’nun, Narin şehrine göre biraz daha sıcak olması. Biz, kardeş milletleriz o yüzden bir olduktan sonra bizlerin çok fazla benzer özellikleri bulunuyor. Bu yüzden şehir yapılanmamızda yaşam tarzımızda Kastamonu ile örtüşmektedir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Narın Belediye Başkanı Emilbek Alımkulov, Narin Valisinin imzasını taşıyan teşekkür belgesini Başkan Babaş’a sundu. Protokolün imzalanmasının ardından Başkan Babaş ile Kırgızistan heyeti arasında çeşitli hediyeler verildi. Protokole Narın Belediye Başkanı Emilbek Alımkulov, Narın Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damira Omuraliyeva, Narin Belediye Meclis Başkanı Jırgalbek Botokanov, Narın Valiliği Protokol Müdürü Nurbek Satarov, Kırgızistan Tefekkür Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Maksat Acıkan Uulu hazır bulundu.