Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.
İlçe hükümet binası önünde düzenlenen programa belediye başkanı Mehmet Yılmaz, protokol üyeleri, ilçe merkez ve köy muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu Pınarbaşı Şube Başkanı Muammer Kalaycı 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesi nedeniyle mutlu olduklarını belirterek, ’’Muhtarlık kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisidir. Yönetim anlayışımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının bizler olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkımızın her zaman yanında ve hizmetindeyiz’’ dedi..
Programın ardından Pınarbaşı Belediyesi tarafından törene katılanlara ilçenin meşhur yemeklerinden olan Kara Çorba ve mantı ikramı yapıldı. Yemekte konuşan belediye başkanı Mehmet Yılmaz her bir muhtarın çok kıymetli olduğunu ifade ederek, ’’Muhtarlarımız demokratik yönetim anlayışımızın ilk basamağıdır. Köylerimizdeki vatandaşların eli, kulağı, ayağı olmaktadırlar. İyi günlerin de kötü günlerin de devlet olarak ilk el muhtarlarımızdan uzanmaktadır. Bu nedenle muhtarlarımızın görevi de hizmeti de çok fazla. Böyle anlamlı bir günde sizlerle bir arada olmaktan çok büyük mutluluk duydum. Gününüz kutlu olsun’’ diye konuştu.