Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Kastamonu’da gerçekleştirilen Su Ürünleri Denetiminde 165 kilogram ürününe el konulurken, işletmelere de 7 bin 791 TL idare para cezası uygulandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kastamonu’da merkez ve ilçelerinde çeşitli illerden gelen su ürünleri kontrol elemanları ile birlikte Su Ürünleri Denetimi yapıldı. Kastamonu’nun il genelinde yapılan su ürünleri denetiminde karaya çıkış noktaları, nakil güzergâhları (yol denetimi), işleme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde toplu denetimler gerçekleştirildi.
Denetime, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelinin yanı sıra İlçe Müdürlükleri personeli de katıldı. Denetimlerde, 10 adet dip trolü ile avcılık yapan balıkçı gemisi, 8 adet gırgır teknesi, 4 adet balıkçı teknesi, 23 tane perakende satış noktası, 2 adet nakil vasıtası ve 1 adet işleme değerlendirme tesisi denetlendi.
Denetimin bir bölümünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman ile Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Elp’te yer aldı.
Denetimlere katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, “Gelecek nesillere sürdürülebilir bir su ürünleri av sezonu bırakmak için denetimlerin bundan sonrada aynı titizlikle mesai mefhumu gözetmeksizin yapılacak” dedi.
Yapılan denetimlerde ürün, av araçları, ruhsat tezkereleri ve belge kontrolü gibi konulara dikkat edildiğini söyleyen Yaman, “Bu denetimler neticesinde 1 adet dip trolü ile avcılık yapan balıkçı gemisine, 4 adet perakende satış yerine ve 1 adet nakil vasıtası olmak üzere toplam 6 adet idari para cezası olarak toplam 7 bin 791 TL ceza uygulanmış ve 165 kilogram su ürününe de el konulmuştur” diye konuştu.
Yaman, şöyle konuştu: “İl Müdürlüğümüz ve ilgili diğer kurumlarla müşterek yürütülen planlı ve plansız denetimler, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nün, su ürünleri ve yaşam alanlarını korumak, koruma ve kullanma dengesini gözeterek işletmek, etkin bir denetim sistemi oluşturarak sürdürülebilirliği sağlamak misyonu çerçevesinde kesintisiz olarak sürdürülmektedir.”