19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Kastamonu ticaret Meslek Lisesi tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı. Bilim fuarına büyük ilgi gösterildi.
Kastamonu Ticaret Meslek Lisesi tarafından bu yıl dördüncüsünü düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda birbirinden ilginç projeler sergilendi. Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanması amacıyla açılan bilim fuarına veliler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Rehber öğretmenler eşliğinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar, Coğrafya, Edebiyat, Tarih, İngilizce ve Matematik alanlarında 59 proje sergilendi.
Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarına Kastamonu Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Kastamonu İl Müdürü Cafer Açıkel, Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu ve İl Müftüsü Osman Aydın ile veliler ve vatandaşlar katıldı.
Bilim Fuarının açılışında konuşan Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Mehmet Şükrü Bayraktar, bilim fuarına katılanlara ve destekleyenlere teşekkür ederek, “Bizler, okulumuz olarak bilgi ve teknoloji çağını yakalamak için hızla mesafe almaya çalışıyoruz. Bugün geldiğimiz nokta itibari ile öğrencilerimizi en güzel ortamlarda ve en güzel dersliklerde teknolojik anlamda bilgi çağını yakalamak için her türlü donanım ile donatmaya çalışıyoruz. Fiziki kapasite yönüyle okulumuzu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Bizlere bu süreçte destek olan ve her zaman yanımızda bulunanlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Bilim Fuarının açılışının ardından davetliler, öğrenciler tarafından hazırlanan stantları gezdi. Öğrencilerin yaptığı robot el, hologram, dıştan yanmalı orijinal motor ve ışıklı saha gibi teknolojik ürünler davetlilerin büyük beğenisini kazandı.