Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu’nun organize ettiği Kastamonu il organizasyonunu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin üstlendiği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-4”te dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
3 Nisan 2016 Pazar günü Türkiye’nin tüm ilinde ve internet üzerinden online olarak Kastamonu’dan bin 663 kişinin başvurduğu ve dünyanın her yerinde yaklaşık 360 bin kişinin müracaat ettiği “İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi.
Şehit Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Dr. Oğuz Kaplan, en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan ‘Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları’nın dördüncüsünü gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek, “81 il, 803 ilçe ve KKTC’deki sınav merkezlerinde, internet üzerinden ise dünya genelinde başarıyla tamamlandı. 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7’den 70’e her kesimden ana-oğul, dede-torunun birlikte katıldığı sınava, yaklaşık 360 bin kişi müracaatta bulundu. Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 231’indeki yaklaşık 10 bin mahkum iştirak etti. Yarışmaya 10 yaş altında 15 bin 145 öğrenci başvururken, en fazla ilgi 162 bin 628 kişiyle 10-15 yaş arası ortaöğretim öğrencileri tarafından gösterildi” dedi.
Kastamonu’dan da yarışmaya bin 663 kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Dr. Kaplan, “Kastamonu’da 71 gözetmen görev aldı, 10 binada 52 salonda kitap okuma yarışmamız sorunsuz olarak tamamlandı” diye konuştu.
Yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ise, Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli’nin Anadolu’nun dört pirinden bir tanesi olduğuna işaret ederek, “Bizde, Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli’nin tanıtılması için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Aynı zamanda 2019 yılında UNESCO tarafından dünyada Hz. Pir Şeyh Şa’ban-ı Veli yılı ilan edilmesi için girişimlerimiz bulunuyor. İnşallah bu hedefimizi nihayete erdiririz” şeklinde konuştu.
Düzenlenen yarışmada Kastamonu’da il genelinde A kategorisinde Zeynep Hasanbeşe, B kategorisinde Rumeysa Özdemir ve C kategorisinde de Hüseyin Avni Irmak birincilik elde etti.
Yarışmada A, B ve C kategorilerinde ilk üçe girenlere ödülleri takdim edildi.