Uygulamalı eğitim uçuşları için Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) Kastamonu Havalimanı Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
DHMİ Kastamonu Havalimanı Müdürlüğü ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü arasında Kastamonu Havalimanı’nın Uygulamalı Eğitim Uçuşları için kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.
DHMİ Kastamonu Havalimanı Müdürü Mustafa Konca ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ferşat Kolbakır arasında imzalanan protokolle, Kastamonu Havalimanında eğitim uçaklarınca uçuş gerçekleştirilebilecek. Havalimanı operasyon saatleri içerisinde gerçekleşecek ve görerek uçuş kurallarının (VFR) geçerli olduğu uçuşlarla ilgili sağlık önlemleri üniversite tarafından alınacak.
Yapılan protokolle ve verilen uçuş eğitimi ile sivil havacılığın yerel, bölgesel ve genel düzeyde gelişimine katkı sağlanmış olacak. Daha önce de Havalimanı Müdürlüğü’nce Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi ile protokol imzalanmıştı.