Araç ilçesini ziyaret eden Vali Mesut Yıldırım, buradaki vatandaşlarla bir araya gelerek, “Dualarınıza ihtiyacımız var” dedi.
Araç ilçesine bağlı Karaçalar köyünü ikince kez ziyaret eden Vali Mesut Yıldırım, buradaki vatandaşlarla bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Vali Yıldırım, “Biz, size hizmet etmekle mükellefiz, sadece dualarınıza ihtiyacımız var. Bu devlet sizlerin duaları ile ayakta. Dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.
39 yıl aradan sonra ilk kez bir valinin köylerini ziyaret ettiğini söyleyen Karaçalar Köyü Muhtarı Mehmet Başaran, “Bu ziyarette sayın valimiz, köyümüze tekrar geleceğini belirtmişti. Valimiz, bu sözünü tuttu ve köyümüze ikince kez tekrar geldi. Valimizden, köyün kanalizasyon, yolların parke ile döşenmesi, sulama suyu ihtiyacının giderilmesi ve köy içinde yer alan sosyal tesisin ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda yardım ve destek istedik. Ayrıca cami bahçesinin fidan ve çiçek ihtiyacının karşılanması için yardım istedik. Sayın Valimizde, Kastamonu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünü arayarak istek ve taleplerimizi bildirdi” şeklinde konuştu.
Vali Yıldırım’ın ikinci kez köylerin gelmesinden büyük şeref ve onur duyduklarını söyleyen Muhtar Başaran, diğer yetkilileri de köylerine beklediklerini kaydetti.
Vali Yıldırım’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Başak ta eşlik etti.