Memorial Kayseri Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Öztürk çifti, 16 yıllık evlilikleri boyunca çocuk sahibi olabilmenin özlemini çekti.

Bunun için birçok merkeze başvuran ve sonuç alamayınca, Memorial Kayseri Tüp Bebek Merkezi'nde tedaviye başlayan çift, Zehra Nida ve Hayriye Nisa adını verdikleri ikiz bebekleriyle, anne baba olmanın mutluluğunu yaşadı.

Annelik mutluluğunu 16 yıl sonra tadan Sultan Öztürk kızlarının aileye katılması ile bambaşka bir yaşama kavuştuklarını ifade etti.

Çocuk sahibi olmak istemenin yeterli olmadığını ve bunun için çiftlerin kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Anne olmanın verdiği mutluluk kelimelerle anlatılamaz. Yıllarca sessizce yaşadığımız hayatımıza renk ve canlılık geldi. Bebeklerim artık evimizin ve ailemizin neşe kaynağı. Hiçbir kadın annelik duygusundan kendini mahrum etmesin. Çocuk sahibi olmaktan vazgeçmesin. Bizim tedavimizin başarılı olmasında doktorumuza duyduğumuz güvenin de yeri büyüktü. Eğer kendimizi güvendiğimiz bir doktora emanet etmeseydik, belki de yine sonuç hüsran olacaktı. Bizi mutluluğa kavuşturan doktorumuza binlerce teşekkür ederiz."

Baba olmak için 16 yıl beklediğini dile getiren Aydın Öztürk de, tedavi sürecinin sabır ve özveri gerektirdiğini söyledi.

Bebek sahibi olmak isteyen ailelere umutsuzluğa kapılmamaları tavsiyesinde bulunan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Evlendiğimizden bu yana çocuğumuz olmasının hayalini kuruyoruz. Daha önce iki kez aşılama yöntemini denedik. Ancak bu denemelerin sonucu olumsuz oldu. Bu süreç içerisinde birçok kez çocuğumuzun olamayacağı yanıtını da aldık. Ancak umutsuzluğa kapılmadan araştırmaya devam ettik. Geldiğimiz tüp bebek merkezinde ilk denemede ikiz bebeğimiz oldu. Artık evimizin içinde çocuk sesini duymanın özlemini çektiğim günler geride kaldı" şeklinde konuştu.