Kayseri’de 21 yaşındaki C.C.’ye çalışan araçtan egzoz gazı solutarak tehdit ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan iki sanığa 24 yıl 6 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar H.K. (41) ile M.F.Y. (23) ve avukatlar hazır bulundu.
Sanık H.K. mahkemede sorgu ve savunmasında alacak verecek kavgası olduğunu, mağdurlara karşı yağma olmadığını belirtti. H.K., "Gasp yapacak kadar haysiyetsiz değiliz." dedi. Diğer sanık M.F.Y. de olaydan ötürü pişman olduğunu ifade etti.
EGZOZ GAZI SOLUTMUŞLAR
İddianamede yer alan iddiaya göre sanıklar H.K. ile M.F.Y. şikayetçi Ö.K.(36)’nin Talas ilçesi Bahçelievler Mahallesi Mevlana Caddesi’nde bulunan kuruyemiş dükkanında çalışan diğer şikayetçi C.C.(21)’yi araçlarına alarak Talas’ta harabe evlerin olduğu yere götürdükleri belirtildi. H.K. duvarın dibine geçmesini ve ceketini çıkararak, duvara yaslanmasını istediği C.C.’ye iddia göre yumrukla vurarak küfür etti. Kuruyemiş dükkanında çalışmaması için tehdit ettikleri iddia edilen C.C.’nin üst kısmını soyarak yere yatırdıkları, aracı çalıştırarak egzoz gazı soluttukları ileri sürüldü. İddianamede sanıkların şikayetçi Ö.K.’yi de tehdit ederek işyerini müştekinin elinden almak istedikleri de yer aldı.
Cumhuriyet Savcısı mütalaasında her iki sanığın da ’yağma’, ’hürriyeti yoksun kılma’, ’hakaret’ ve ’tehdit’ suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıklar H.K. ve M.F.Y.’ye şikayetçi C.C.’ye yönelik ’yağma’ suçundan 8 yıl, ’hürriyeti yoksun kılma’ suçundan 4 yıl, ’hakaret’ten ise 2 bin 100’er TL olmak üzere ayı ayrı 12 yıl hapis cezası verdi. Sanık H.K.’ye ayrıca şikayetçi Ö.K.’ye yönelik ’tehdit’ suçundan 6 ay hapis cezası verildi.