Türk Kardiyoloji Derneği Yeterlilik Kurulu tarafından Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Kardiyoloji Ana Bilim Dalına (ABD) "Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi" verildi. 

Müderrisoğlu, ERÜ Kalp Hastanesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, dernek bünyesindeki yeterlilik kurulunun, Türkiye'deki kardiyoloji eğitiminin standartlarını belirlemek ve bunları daha ileri seviyelere taşımak amacıyla 2002 yılında oluşturulduğunu anlattı.

Türkiye'de kardiyoloji uzmanlık eğitiminin sorunlarına değinen Müderrisoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"21. yüzyıl görüldüğü kadarıyla ateroskleroz (damar sertliği) salgınının olacağı bir yüzyıl olacak, bütün göstergeler öyle. Yetersiz beslenme, az hareket, birtakım çevresel koşullar ve risk faktörleriyle yeterince mücadele edilmemesi bu sonucu getiriyor. Dolayısıyla gerçek anlamda ateroskleroz, kalp hastalıkları ve koroner hastalıklar ile mücadele eden, yetkin, genç kardiyologlara ihtiyaç var. Genç kardiyologların oldukça yoğun bir eğitimden geçmeleri ve iyi bir iç hastalıkları eğitimi almaları gerekiyor. Oysa şu anda hepimizin bildiği gibi kardiyoloji eğitimi 4 yılla sınırlanmış durumda. İç hastalıkları bunun bir parçası ama yeterli olmadığını hepimiz iyi biliyoruz. İkincisi, şu anda akademik performans, son çıkan yasalar sonucu artık tamamen hizmet performansına dönüşmüş durumda. Hocalarımız, öğretim üyeleri daha fazla iş üretmek zorunda, bu nedenle eğitimi istendiği ölçüde ön planda tutamıyorlar."

Müderrisoğlu, ERÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalında verilen eğitimden çok etkilendiklerini ifade ederek modern kardiyolojinin gerektirdiği her türlü hizmet ve imkanın bulunduğunu bildirdi.

ERÜ Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Oğuzhan da kendilerine destek veren fakülte yöneticilerine teşekkür etti.