Kayseri’de, bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı trafik kazasında 230 promil alkollü olduğu ve kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezası verilen sanık, tutuklandı.

3 Ekim 2015’te saat:16.45 sıralarında Uğur Evler Mahallesi ile Sivas Caddesi’ni birleştiren kavşakta meydana gelen olayda, Ali Ö.’nün kullandığı araç, P.M.’nin kullandığı araca çarptı. P.M.’nin aracında bulunan Mehmet Ali Çakmak hayatını kaybederken, sürücü P.M. ise yaralandı. Ali Ö. hakkında ’taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık Ali Ö. ve Mehmet Ali Çakmak’ın şikayetçi eşi V.Ç. ve şikayetçi P.M. ile avukatlar hazır bulundu.

Kazada hayatını kaybeden Mehmet Ali Çakmak’ın şikayetçi eşi V.Ç. mahkemede, "35 yaşındayım, 3 çocuğum perişan. Eşimin annesi de kahrından hayatını kaybetti. Bu adamın alkol sevdası ve kırmızı ışıkta geçmesi yüzünden hayatımız mahvoldu. Bu adam ise elini kolunu sallayarak geziyor" diye konuştu. Sanık Ali Ö. ise söyleyecek bir şeyi olmadığını ifade etti.

Cumhuriyet savcısı mütalaasında sanık Ali Ö.’nün asli kusurlu olduğu, hız limitini aştığı ve kırmızı ışık ihlali yaptığı gerekçesiyle sanığın cezalandırılıp, tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuksuz sanık Ali Ö.’ye ’bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası vererek, 1 yıl ehliyetine el konulmasına hükmetti. Sanık Ali Ö., adliye polisi tarafından kelepçe takılarak, gözaltına alındı. Sanık daha sonra ekiplere teslim edilerek, cezaevine gönderildi.