Kayseri Ticaret Odası 32. Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Meslek Komitesi genişletilmiş toplantısı gerçekleştirildi. KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın başkanlığında yapılan toplantıda komite gündeminde yer alan konuların yanı sıra 2016 yılı Lastik Hizmetleri Fiyat Tarifesi de görüşüldü.
Kayseri Ticaret Odası VIP salonda asil ve yedek üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan ve Oda hizmetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, meslek komitesi çalışmalarına verdikleri önemi dile getirdi.
Komitelerden gelen taleplere ilişkin verileri paylaşan ve çözüme kavuşturulan komite taleplerinin sayısının 500’ü aşmış durumda bulunduğunu belirten Hiçyılmaz, üyelerin sorunlarının çözümüne yönelik yaptıkları faaliyetlerin aralıksız süreceğini kaydetti.
Üyelerin talepleri doğrultusunda çözüme kavuşturulan konulara ilişkin bilgi paylaşan Başkan Hiçyılmaz, OSB ile Yeni Sanayi bölgesi arasında Noter olmamasından kaynaklı sıkıntının, Adalet Bakanlığı nezdinde, Kayseri Ticaret Odası’nın da içinde yer aldığı girişimler sonucunda çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.
Başkan Hiçyılmaz’ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerine ilişkin görüşmelere geçildi. Toplantıda, 2016 Yılı Lastik Hizmetleri Fiyat Tarifesi konusunda meslek komitesi üyelerinin görüşleri alındı. Toplantıda, Başkan Hiçyılmaz tarafından komite üyelerinin oda faaliyetlerine ilişkin yönelttiği sorular yanıtlandı ve talepler dinledi.
Üyelerin indirimli hizmet alabilecekleri kuruluşlar, düşük faizli kredi olanakları, site kurulması, Çek Yasasının getirdiği sıkıntılar ve kalifiye eleman sorununa ilişkin talepleri yanıtlayan Başkan Hiçyılmaz, Oda olarak üyelerin yararlanabilecekleri İndirim Rehberini internet sitesinde yayınladıkları kaydetti. Kayseri Ticaret Odası üyelerinin ucuz maliyetli kredi kullanmaları konusunda birçok banka ile protokol imzaladıklarını hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, süreçte bu tür girişimlerin devam edeceğini söyledi.
Çek yasası ve birçok genel konuya ilişkin görüşlerini her platformda paylaştıklarını ve üyelerin menfaatleri gereğince çözüm yolları aradıklarını söyleyen Hiçyılmaz, çek yasası konusunda da kısa sürede önemli gelişmeler yaşanacağı bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti.
Site kurmanın ve kümeleşmenin ticaretin ve üretimin gelişmesi için önemli olduğunu bildiklerini ve bu yönde bir çalışma yaptıklarını da anlatan Başkan Hiçyılmaz, Karma Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi kurulması için adım attıklarını ve ön talepleri topladıklarını kaydetti.
32. Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Meslek Komitesi genişletilmiş toplantısı, kalifiye eleman sıkıntısına yönelik görüşlerin paylaşılmasının ardından sona erdi.