Balkaya Spor Kulübü'nde spor hayatına devam eden Gülbahar Gözütok, 14-16 Ağustos'ta Trabzon'da düzenlenen ve yaklaşık bin 250 sporcunun mücadele ettiği Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'nda + 47 kiloda birincilik kürsününe çıkarak, bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası müsabakalardaki madalya sayısını 35'e çıkardı. Genç yaşına rağmen katıldığı müsabakalarda 16 altın, 5 gümüş ve 14 bronz madalya kazanan Gözütok, takım halinde katıldığı şampiyonalarda da 5 kupa elde etti.

Genç sporcu Gözütok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yönlendirmesiyle başladığı karateyi çok sevdiğini, başarılı olmak için de yoğun tempoda çalıştığını söyledi.

Karatede başarılı olarak babasının hayallerini gerçekleştirdiğini anlatan Gözütok, şöyle konuştu:

"Babam küçükken karate yapmayı çok istiyormuş ancak gitme imkanı bulamamış. O yüzden benim karate sporuyla ilgilenmemi istedi, ben de başladım. Kardeşimle beraber karate yapıyoruz. Şimdiye kadar 35 madalya aldım. 16 altın, 5 gümüş ve 14 bronz madalya kazandım. Ayrıca bunlara ilave olarak, takım halinde yarıştığımız şampiyonalarda da 5 kupa kazandım. Babam da ben başarılı oldukça mutlu oluyor ve benimle gurur duyuyor."

Son olarak katıldığı Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası'na da yoğun tempoda hazırlandığını belirten Gözütok, "Okulların tatil olmasının ardından yazın sürekli idman yaptım. Antrenmanları hiç ihmal etmedim ve karşılığını da şampiyon olarak aldım" dedi.

Gözütok, 3-4 Eylül'de İstanbul'da yapılacak İstanbul Open Karete Şampiyonası için de hazırlıklarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

 

- "Milli takım formasıyla büyük başarılara imza atacak"

 

Antrenör Tekin Balkaya ise Gülbahar'ın şimdiye kadar katıldığı tüm müsabakalarda derece elde ettiğini ifade etti.

Gülbahar'ın gelecek vadeden yetenekli bir sporcu olduğunu kaydeden Balkaya, şöyle konuştu:

"Gülbahar bu süre zarfında çok sayıda ulusal ve uluslararası derece elde etti. En son Trabzon'da şampiyon oldu. Milli takım formasıyla büyük başarılara imza atacağından hiç şüphemiz yok. 5 yılda 35 madalya ve 5 kupa kazanarak, çok büyük başarıya imza attı. Yetenekli sporcular, bin sporcu arasından bir tane çıkar. Onlardan biri de Gülbahar. İnşallah, başarıları böyle devam eder."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de geleceğinin parlak olduğuna inandıkları Gülbahar'a destek vermeye devam edeceklerini belirtti.