Kayseri'de bugüne kadar üniversitede 6 farklı bölümden mezun olan 71 yaşındaki emekli sınıf öğretmeni Kadim Şahin, 7. bölümü okumak için kayıt yaptırdı.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1962 yılında ortaokul mezunu olarak muvakkat (geçici) öğretmenliğe başladığını, 30 yıl görev yaptıktan sonra emekli olduğunu söyledi.

İçinde ukde olarak kaldığı için emeklilik yıllarında üniversite okumaya karar verdiğini anlatan Şahin, başladıktan sonra üniversite eğitiminin alışkanlık yaptığını, hızını alamayarak, arka arkaya 6 bölüm bitirdiğini kaydetti.

4 çocuk 5 torun sahibi olduğunu belirten Şahin, ''Okumanın yaşı yok. Bugüne kadar sırasıyla sınıf öğretmenliği, kamu yönetimi, medya ve iletişim, sosyal bilimler, ilahiyat ile halkla ilişkiler bölümlerini bitirdim. Şimdi ise 7. bölümü okumak için sosyolojiye kayıt yaptırdım. Sağlığım el verdikçe okumaya da devam edeceğim" diye konuştu.

- Babası müftü olmasını istedi ilahiyat okudu

Okuduğu bölümleri tercih etmesinin farklı gerekçeleri olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Benim bir yakınım sınıf öğretmeni olmamı küçümsedi, 'branş öğretmeni değil' diyordu. Bunun üzerine hemen gittim ve sosyal bilgiler okudum ve sosyal bilgiler öğretmeni oldum. Dershanede çalıştım. Rahmetli babam ilahiyat okumamı, müftü olmamı isterdi. Onun isteğini yerine getirmek için ilahiyat okumaya karar verdim. Yani bütün bölümleri tercih ederken, belli bir sebebi vardı. Açıköğretim Fakültesi bölümlerini okuduğum için de devam mecburiyetim yok."

Farklı bölümleri okumanın çok güzel bir duygu olduğunu aktaran Şahin, "Bir insanın günlük 2 saate yakın boş zamanı olur. Ben de o boş zamanda ders çalışıyorum. Böylece boş zamanlarımı değerlendirmiş oluyorum. Kahvehanede oturmayı sevmiyorum. Gençlere örnek olmak isterim, gençler okusun vatanına milletine faydalı olsun" ifadelerini kullandı.

- Sigara parasını harç parası yapıyor

Şahin, ömrünün sonuna kadar üniversite okumaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eşimden olumsuz tepki alıyorum. Çünkü Açıköğretim Fakültesinin harçları 500 lira oldu. Eşim 'artık yeter okuyup ne yapacaksın' diye kızıyor. Ben de 'hanım bak sigara içmiyorum. Ona vereceğim parayla üniversite okuyorum' diyorum. Bu bahaneyle sigara da içmiyorum. Hedefim sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra sağlığım yerinde olursa 8. bölüm olarak hukuk okumayı düşünüyorum."

Sporla ilgilendiğini de kaydeden Şahin, ayrıca Kapadokya İzcilik Federasyonu üyesi olduğunu da sözlerine ekledi.