Bünyan ilçesindeki Fatih İlkokulu'nda ikinci sınıf öğrencisi olan Derviş Boztaş, annesinden boşanan ve belediyede işçi olan babası ile yatalak olan babaannesinin yanında kalıyordu. Okuldan çıktıktan sonra büfeden aldığı dürümü yiyerek 400 metre uzaklıktaki Fatih Mahallesi Gergeme Mevkii'ndeki bahçeler arasındaki evine geldi. Babasının bir süre önce arkadaşlarından alıp evin yakınına kulübede baktığı kurt köpeğini görmek isteyen minik Derviş'e, orada bulunan sayıları 3 veya 4 olduğu belirtilen sokak köpekleri saldırdı. Ağır yaralanan Derviş Boztaş, kanlar içinde yere yığıldı. 

Babaanne Zeliha Boztaş, torunu gecikince oğlu işte olduğu için, diğer oğlu Vasfi Boztaş'ı aradı ve durumu bildirdi. Amca Vasfi Boztaş'a gittiği okulda yeğenini bulamadı. Bu sırada da Zeliha Boztaş'ı ziyarete gelen komşuları, bahçede minik Derviş'in belden aşağısı parçalanmış olarak buldu. Hemen çağrılan ambulansla Bünyan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan minik Derviş, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. 

Derviş Boztaş'ın cenazesi savcının isteğiyle kesin ölüm nedeninin saptanması ve otopsi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi.