Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin 81 ilden gelen üyeleriyle buluştu.
Konak Restoran’da gerçekleşen toplantıya Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Jandarma Albay Tamer Uran, Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ile ülke genelindeki şube başkanları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Toplantıda konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, "Şehitlerimizin acılarını en iyi hisseden sizlersiniz. Tabi ki zor bir süreç ama bizim birlik ve dirlik içerisinde bu süreci atlatmamız gerekiyor. Hepimize düşen görev ve sorumluluklar var. İnşallah Rabbim bu karanlık günlerden bizleri tez kurtarır." dedi.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, konuşmasına şehit aileleri ve gazilere teşekkürle başlayarak, "Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın, hepimizi vatanımızın kıymetini bilenlerden eylesin. Biz de bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizi daha ileri nasıl taşırız yatıp kalkıp dertlenmemiz gerekir. Ülkemiz 1915’ten zor bir dönemden geçiyor. Tabi sizler gibi, askerimiz ve polisimiz gibi güvenlik güçlerimiz sapasağlam durdukça ve millet olarak ta destek verdikçe bu ülke yıkılmayacaktır." diye konuştu.
Başkan Palancıoğlu, bugüne kadar vatan için canını veren şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, "Şehitlerimize rahmet diliyor, dua ediyorum. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu zor günler en kısa sürede geçer ve ülkemizin bekası ilelebet devam eder. İnşallah sağlık, huzur, birlik ve beraberlik içinde bir arada oluruz." ifadelerini kullandı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Jandarma Albay Tamer Uran, derneğin başkanlar toplantısı için Kayseri’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Uran, Talas Belediyesine misafirperverlikleri için teşekkür ederken son günlerdeki terörle mücadele için "Birçok şehit verdik, gazilerimiz oldu. Her gelen şehit haberinde yüreğimiz tekrar yanıyor, acılarımızı tekrar yaşıyoruz. Ama biz her zaman vatan sağ olsun demesini bilen bir milletiz. Hainler ne kadar saldırırsa saldırsın terörle mücadele azim ve kararlılığımızı asla yok edemeyecekler" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Jandarma Albay Tamer Uran, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na plaket takdim etti.