Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi Eğitim Komisyonu tarafından ilk ve ortaokul çocuklara yönelik yaz etkinlikleri programı düzenleniyor.
Geleneksel olarak her sene öğrencilere yazları ahlak ve maneviyat ağırlıklı eğitim veren Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl da faaliyetini sürdüreceğini açıkladı. Yaz etkinlikleri ile ilgili konuşan Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, ‘İnsanların en hayırlısı insanlığa hayırlı olandır.’ düsturuyla hareket ederek yaz kursları düzenlediklerini söyledi.
Başkan Vacit Kip, 18 Temmuz’da başlayıp 19 Ağustos’ta sona erecek program hakkında şu bilgileri verdi:
“Öğrenci kayıtlarımız bu hafta son bulacak. Alanında uzman bireylerin komisyonluğunda hazırladığımız programımızı uygulamaya başladık. 3 günde halı saha, hüsnü hat, müze gezisi, yüzme ve piknik programı yaptık. Bunlar devam edecek. Anadolu Gençlik Derneği Yaz-Et programlarına katılımcı gençler başta Kuran-ı Kerim olmak üzere İslam inancına teşkil eden değerlerle buluşurken, bunu yanında sosyal etkinliklerle yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirilmiş olacaktır.”
Etkinlikleri düzenlemekteki amaçlarının gençlerin nitelikli zaman geçirmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Başkan Vacit Kip, “Gençler geleceğimizin teminatıdır. Ülke gençlerimizin içine düştüğü manevi kriz, günümüzde artık iyiden iyiye artmıştır. Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmalar ülkemiz gençliği için sığınılabilir bir liman, uzatılmış bir dost elidir. Yaptığımız çalışmalar geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa edici, kararlı adımlardan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle bu yılda Geleneksel Yaz Etkinlikleri programımızı başlattık. Yapacağımız bu programlarda gençlerimizle nitelikli vakit geçirmek suretiyle onların bireysel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Programlarımıza tüm genç dostlarımızı davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.