Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ), Hollanda’da düzenlenen “Avrasya’nın Yükselişi” konulu konferansa katıldı. Konferansta AGÜ’yü Yönetim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Büyüktanır temsil etti.
Maastricht Yönetim Bilimleri Okulu’nun ev sahipliği yaptığı konferans, Nanijng University Business School (Çin), ADA University (Azerbaycan), ALMA Management University (Kazakistan), Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration (Rusya) ve Abdullah Gül Üniversitesi’nin katılımıyla Hollanda’nın Maastricht kentinde gerçekleştirildi.
AGÜ’yü temsilen Yönetim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Büyüktanır’ın katıldığı konferansta Yükseköğretim, Enerji, Göç, Güvenlik, Çin, Türkiye ve Hindistan gibi çeşitli konu başlıklarında bildiriler sunuldu ve konuşmalar yapıldı.
Yönetim Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yılmaz konferansta, yönetim bilimleri okulları hakkında bir konuşma yaparken, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Büyüktanır ise özel sektörün uluslararası çatışmaların ve sorunların çözümünde çok taraflı ortaklıklar içinde artan rolleri hakkında bildiri sundu.
Prof. Dr. Yılmaz ile Yrd. Doç. Dr. Büyüktanır, konferansta ayrıca gelecekte daha farklı alanlarda işbirliklerin kurulması için görüşmeler de gerçekleştirdi.
AGÜ ile Hollanda’nın ilk ve Avrupa’nın en köklü yönetim bilimleri okullarından biri olarak kabul edilen Maastricht Yönetim Bilimleri Okulu (Maastricht School of Management) arasında geçtiğimiz Mart ayında işbirliği imzalanan işbirliği anlaşması imzalanmıştı.