Özhaseki, Cumhuriyet Meydanı'nda, Kayseri Büyükşehir Belediyesince satın alınan 24 otobüsün teslim töreninde yaptığı konuşmada, şehrin altyapısından üst yapısına, sosyal belediyecilik hizmetlerinden şehri kalkındıracak devasa projelere kadar her şeyde Kayseri belediyelerinin çok aktif ve gayretli olduklarını söyledi.
Türkiye'nin idare edilmesi zor bir ülke olduğuna dikkati çeken Özhaseki, şöyle konuştu:

"Kimin etrafında bu kadar savaşın olduğu bir ortam var ki? Etrafımız yangın yeri. Bu yangınlar bizden kaynaklanmıyor. Kendi içlerindeki problemlerden kaynaklanıyor. Bir de batılıların ve emperyalist ülkelerin oradaki enerji kaynakları üzerindeki hesaplarından kaynaklanıyor. İran ile komşuluk ilişkilerimizi en üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz ama onların mezhebi taassubunun nasıl bir düşmanlığa dönüştüğünü hepimiz biliyoruz. Yanı başına geliyoruz Irak'ta parçalanmışlık var, her gün bombalar patlamaya devam ediyor. Aslında bizim muhalefete bakarsanız her türlü kötülüğün kaynağı biziz, AK Partililer. Saddam'ı da bizim devirdiğimizi söyleyecekler, dünyada ne kadar olay gelişmişse 'sizden oldu' diyecek kadar da kendilerinden geçiyorlar."

Suriye'nin adeta bütün ülkelerin savaş yeri olduğunu dile getiren Özhaseki, "Rusya, Çin, İran, emperyalist ülkeler orada gizli savaş veriyorlardı, şimdi açıktan veriyorlar. Etrafımızdaki bu yangın yeri içinde Allah'a hamdolsun biz bir sükunet adası olarak Türkiye'de istikrarla, önümüze bakarak devam ediyoruz. Ufak tefek problemlerimiz var, onları aşarız Allah'ın izniyle ama şu yangın yerine bakarsanız kendi içimizdeki huzurun kolay sağlanmadığını anlarsınız" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, özellikle Güneydoğu'da HDP'lilerin bir oyun oynadığının altını çizerek şöyle devam etti:

"Bu oyuna karşı herkesin uyanık olması gerekiyor. Nedir oradaki oyun? Seçim öncesi bir hesap yaptılar. 'Bu seçimlerde AK Parti'nin iktidar olmaması lazım. Eğer HDP'yi bağımsız olarak Meclis'e sokarsak ve desteklersek, AK Parti tek başına iktidara gelemez, bir zaaf dönemi oluşur. Zaten bakanların bir kısmı bağımsız insanlardan oluşuyor. Zayıf hükümetler, yeni seçimler derken, bu 8-10 aylık, 1 yıllık süreçte biz orada terörü tırmandırırız, bombalar patlatırız, insanları öldürürüz. Sonra bu kargaşadan istifade ederek öz yönetimler ilan ederiz. Yani ayrılıkçılığın, bölücülüğün ilk adımını atarız. Vatandaşı arkamıza dökeriz, oldu bittiye getiririz, Türkiye'yi parçalarız, orada bir başka ülkenin uşağı olan Kürdistan kurarız.' Bütün hesapları buydu. Hatırlar mısınız bir gece vakti iki polis kardeşimizi, evlerine girerek, enselerinden kurşunladılar ve terörü yükseltmeye başladılar."

- "Belleri kırıldı, kırılacak"

"Daha önceleri, 'Kardeşim siz bizi eziyorsunuz, hapishanelerde işkence var, yatırım yapmıyorsunuz, dilimizi konuşturmuyorsunuz, haklarımızı, hürriyetlerimizi elimizden alıyorsunuz, gençlerimiz de dağa çıkmak kalıyor' diye bahaneler uydururlardı" diyen Özhaseki, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hapishanelerde işkence falan kalmadı, her türlü yatırım yapılıyor. Güneydoğu'ya sık gidiyorum, yollara, hastanelere, havaalanlarına imreniyorum. AK Parti olarak biz bütün bunları yaptık. Dilinizi konuşamıyordunuz konuşuyorsunuz, hatta propaganda yapıyorsunuz yani hangi tür insan olmaktan kaynaklanan hak varsa verildi. Niye terörü artırıyorsunuz, niye hala dağa çıkıyorsunuz silahlı olarak. Türkiye'deki siyasi uzantıları da bunlara destek vermeye devam ediyor. Hangi makul gerekçeniz var? Bütün gerekçeler ellerinden alındı ama niyet farklı. Bunlar buna başladılar ama Allah'a hamdolsun olsun ki iktidar aklı başında, ne yaptığını biliyor, dirayetle bu işlerin üzerine gidiyor. Şimdiye kadar olmadığı kadar sert cevap verildi. Askerimizle, polisimizle sonuna kadar orada mücadeleyi devam ettiriyoruz, belleri kırıldı. Dikkat ederseniz liderleri bir Almanya'ya gidiyor, bir Amerika'ya gidiyor, bir Rusya'ya gidiyor ağlıyor. 'Abi ne olur yetişin' diye ağlıyor oralarda, sürünüyor. Gidiyor oralardan medet umuyor, 'Ne olur Türkiye'ye bir şey söyleyin' diye. Belleri kırıldı, kırılacak."

Mehmet Özhaseki, Güneydoğu'daki belediye başkanlarıyla toplantı yaptığına işaret ederek, "Orada bizim belediyelerimiz var. Onlar adeta bizim uç beylerimiz gibi. Emin olun her gün PKK ile savaşarak belediyecilik yapıyorlar. Bana şunu söylediler, 'Allah rızası için Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza selam söyleyin, operasyonları kesmeyin. Keserseniz, geri giderseniz bizi bu çakalların önüne atarsınız, bir daha buraya giremezsiniz.' Şimdi orada çok kararlı bir şekilde askerlerimiz, polislerimizi mücadele ediyorlar. Rabbim bu belanın sonunu getirsin, dua ediyoruz" diye konuştu.

Sözde "öz yönetim" diyen bütün belediye başkanlarının tutuklandığını belirten Özhaseki, "Parçalanmaya doğru gidecek, şehit kanlarıyla sulanmış bu vatanın küçücük bir parçasını dahi koparmaya kalkarlarsa tabii ki buna cevabımız sert olacak. Onların hepsi içeriye atıldı. Terörle mücadelenin sert neticesi ortaya çıkmaya başladı. Sadece birkaç yer kaldı. Oralarda da inşallah operasyonlar bitecek, huzur gelecek, sükunet olacak" dedi. 

Türkiye'deki huzurun korunmasının istikrara ve güçlü iktidarlara muhtaç olduğunu vurgulayan Özhaseki, 1 Kasım'da üzerine düşeni yaparak AK Parti'yi iktidara taşıyan vatandaşlara teşekkür etti. 

- Başkan Mustafa Çelik'in konuşması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise filolarında 233 belediye otobüsü, 390 halk otobüsü ve 68 raylı sistem aracı bulunduğunu, yıllık 125 milyon kişiyi taşıdıklarını söyledi. 

Yeni otobüslerle araç filolarını gençleştirdiklerini dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Yeni otobüslerimizi çok daha konforlu. Klimalı, engelliler için özel donanımları olan araçlar. Bir yandan otobüs filosunu yenilerken mevcut otobüslerin iç donanımlarının yenilenmesi çalışmaları sürüyor. Hatta önümüzdeki günlerde halk otobüslerinin iç donanımlarını da biz yenileyeceğiz. Otobüslerin yenilenmesi konforu artırıyor ama yetmiyor, şoförlerin de eğitimi gerekiyor. KAYMEK biliyorsunuz bizim eğitim kuruluşumuz, burada 3 aylık eğitim programı var. Bu programı başarıyla tamamlayanlara sertifika vereceğiz, bu eğitimi almayan şoför direksiyon başına geçemeyecek. Akıllı durak teknolojisine de geçmeyi planlıyoruz, çalışmalara başladık. Raylı sistem duraklarında olduğu gibi otobüs duraklarında da hangi saatte hangi otobüs gelecek, hangi güzergaha gidecek bunları duraklarda öğrenebileceksiniz. Bunun bir adım ötesinde de cep telefonlarından kaç numaralı durağa hangi otobüs gelecek, hatta 'otobüs gelmeden önce haber ver'diye alarm kuracak, işini buna göre ayarlayıp ofisinden çıkacak."

Çelik, raylı sistemin anayurt hattı ile yeni terminal-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi hattı için de proje çalışmalarında sona yaklaştıklarını anlatarak, gelecek yıl ocak-şubat aylarından itibaren satın aldıkları yeni raylı sistem araçlarının devreye alınmaya başlanacağını sözlerine ekledi. 

Konuşmaların ardından, BMC Satış ve Pazarlama Müdürü Sedat Çınar, Başkan Mustafa Çelik'e otobüslerin temsili anahtarını teslim etti. 

Tören sonunda Vali Orhan Düzgün, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve Mustafa Çelik, bir otobüse binerek şehir turu yaptı.