KAYSERİ (AA) - AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, "Biz Türkiye’de koalisyon olmasın diye milletimize hitap etmiştik fakat bunu ya anlatamadık yada milletimiz böyle tercih etti. Saygı göstermekten başka çaremiz yok" dedi.

Özden, AK Parti il binasında seçim sonuçlarına yönelik yaptığı değerlendirmede, girdikleri 10. seçim sonrasında yine birinci parti olarak çıkmaktan duydukları mutluluğu ifade etti.  

Koalisyon olmaması için çalıştıklarını ama bunda başarılı olamadıklarını belirten Özden, şunları söyledi:

 "Biz Türkiye’de koalisyon olmasın diye milletimize hitap etmiştik fakat bunu ya anlatamadık ya da milletimiz böyle tercih etti. Saygı göstermekten başka çaremiz yok. Türkiye 'koalisyon' dedi biz de ona saygı gösteriyoruz. Kayseri bazında düşünürsek bize en yakın partiyi ikiye katlayan oy oranımız var. Bunun için de Kayseri’deki hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bu dava için biz uğraşımıza devam edeceğiz. Şu anda altıncı vekil için aramızda cüzi bir fark var. Yurt dışından gelen oyların sayımını bekliyoruz. Oradan gelecek oyla altıncı vekili alabilir miyiz alamaz mıyız onun hesabını yapıyoruz."

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Kayseri Milletvekili seçilen eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de tek başına bir iktidar çıkmamış olmasının ülke adına üzüntü verici bir durum olduğunu kaydetti.

"Keşke tek başına iktidarı yakalasaydık. Çünkü bundan sonra olabilecekleri az buçuk tahmin edebiliyoruz"ifadesini kullanan Özhaseki, önümüzdeki günlerde koalisyon pazarlıklarının yapılacağı, anlaşmaların daha zor olacağı, kurulacak herhangi bir koalisyonun uzun ömürlü olmayacağı, yeniden seçim kapısı açılacağı gibi ihtimallerin bulunduğunu savundu.  

Özhaseki, "Biz bunu 2-3 ay öncesinden hissettiğimiz için gittiğimiz her yerde 'ne olur anlayın bizi, koalisyonlar bu ülkeye hayır getirmez, koalisyonlar bu ülkeye şimdiye kadar felaket getirdi, bundan sonrada sıkıntı getirir, tek başına iktidarı yakalamamız lazım' diye rica etmiştik ama seçmenin tercihi böyle oldu. Saygı duyuyoruz. Bundan sonra gelişmeleri hep birlikte izleyeceğiz. Allah’tan temennimiz ülkemizin huzurlu bir şekilde ileriye doğru gitmesi, karanlık günlere bir daha dönmemesi. Koalisyonların sıkıntılı ortamını yaşamaması" diye konuştu.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti Kayseri Milletvekili seçilen Ahmet Doğan da AK Parti'nin yine birinci parti olmaya devam ettiğini açıkladı. 

Önümüzdeki dönem için halkın koalisyon istediğini, sandığın bunu gösterdiğini belirten Doğan, "Bu karara da saygı göstermemiz lazım. Ama AK Parti hala 3 dönemdir iktidarda olmasına ve hem yurt içinden hem yurt dışından saldırılara uğramasına rağmen halkın tercihi olduğu çok açık" dedi.