Kayseri’de 2014 yılında arkadaşını sırtından bıçaklayan sanığa ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan mahkemece 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. 4 bıçak darbesi ile yaralanan mağdur ise sanığı Allah’a havale ettiğini söyledi.
2014 yılında Kurban Bayramı arifesinde meydana gelen olayda tartıştığı arkadaşı E.Ş.’yi 4 bıçak darbesi ile yaralayan M.K. yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ’yaralama’ suçundan 5 yıl 7 ay hapse mahkum oldu. Yargıtay Ceza Dairesi’nce bozulan karar sonrası, sanık M.K. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan yeniden yargılandı.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada başka suçtan hükümlü sanık M.K. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mağdur E.Ş. ise duruşma salonunda hazır bulundu.
"KENDİ OĞLUNUZ GİBİ GÖRÜN VE AFFEDİN"
Sanık M.K. mahkemede savunmasında mağdur E.Ş.’nin arkadaşı olduğunu ve olay sonrası barıştıklarını belirterek, "Kendisi arkadaşım olur. Olaydan sonra barıştık. Ben o yıllarda çok cahildim, pişmanım. Beni bir mahkum olarak değil de kendi oğlunuz gibi görün ve affedin" dedi.
"ALLAH’A HAVALE EDİYORUM"
Mağdur E.Ş. ise ifadesinde "Olaydan önce M.K. birileri ile kavga etti. Bana da mesaj atarak, sen kavga ettiğimi göre göre niye yardım etmedin dedi. Ben de işim olduğunu söyledim. İş yerime gelerek orada da tartıştık. Kendisine bugün arife, işim yoğun dedim. Arkamı döndüğümde 2 kez sırtımdan, 1 kez kalbimden, 1 kez de ayağımdan bıçakladı. Kendisi arkadaşım olur, Allah’a havale ediyorum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık M.K.’ye ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Sanığın ayrıca uyuşturucu ticareti suçundan 7 yıl 6 ay hapis aldığı ve hükümlü olduğu öğrenildi.