Kayseri’de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 2 kg 365 gram esrar ile yakalanan biri artçı, diğeri öncü olan iki sanığa ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis, 1000’er TL de adli para cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Z.Ş., M.Y.D. ile avukatları hazır bulundu.
Sanık M.Y.D. mahkemede sorgu ve savunmasında uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve tedavi olmak istediğini söyledi. Sanık Z.Ş. ise "Sayın siz büyüklerimin affına sığınıyorum. Bu yaşıma kadar hiçbir zaman uyuşturucu satışı yapmadım. Uyuşturucu bağımlısıyım" dedi.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanıklara ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçundan ayrı ayrı 6 yıl 3 ay hapis, 1000’er TL de adli para cezası verdi.
OLAY
Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 Ekim’de yapılan çalışmalarda artçı olarak belirlenen Z.Ş. ile öncü olarak belirlenen M.Y.D. yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan M.Y.D.’nin el çantasında iki parça halinde 2 kilo 240 gram toz esrar maddesi, 13 parça 115 gram plaka olmak üzere toplam 2 kilo 365 gram esrar maddesinin ele geçirildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.