Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Başkanı Ali Özcan, ASKON’un kamu yararına dernek statüsü kazandığını söyledi.
Her Cumartesi düzenlenen geleneksel kahvaltı buluşmasında konuşan ASKON Başkanı Ali Özcan, kamu yararına dernek statüsü kazandıkları müjdesi verdi. Söz konusu gelişmede kendilerine destek olan devlet büyüklerine teşekkür eden Başkan Ali Özcan, bundan sonraki süreçte yurt dışı faaliyetlere ağırlık vereceklerini ifade etti.
Öte yandan, geleneksel kahvaltı buluşmasının bu haftaki konuğu AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu da, ASKON’u söz konusu başarısından dolayı tebrik etti. Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sürecinden sonra, 2017 hedeflerine ulaşmak için genç iş insanlarına önemli görevler düştüğünün altını çizen Milletvekili Sami Dedeoğlu, “Bizim zamanımızda böyle bir imkan ve fırsat yoktu. Eskiden Kayseri’de ticaret yapamayanlar okumaya yönlendirilirdi ama şimdi iş tersine döndü. Bundan sonra hem okumamız hem de ticareti bilinçli biçimde yapmamız lazım. Sadece üniversiteyi bitirmiş olmak yeterli değil, kendini her yönüyle yetiştirmesi lazım. Türkiye Avrupa ve Asya arasında güzide topraklarda. Başbakanımızın sözünü ettiği gibi 2017 yılı ülkemiz için yatırım yılı olacaktır. Bu da sizin gibi hem ülkede daha bilinçli ve özverili çalışması hem de yurt dışına açılması ile mümkün olacaktır.” diye konuştu.
“Bir kez daha darbe girişimine cesaret edemezler”
15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin, ülkenin zeki gençlerini kullandığını hatırlatan Milletvekili Sami Dedeoğlu, “Hem de zengin olanların parasından yararlandı. Devlet kurumlarında her yerde insan yetiştirdiler ama millet iradesini hesap edemediler. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz’da milletimizin elinde silahı, topu, tüfeği yoktu ama buna rağmen darbecilere karşı geldi. İkinci Kurtuluş Savaşı olarak nitelediğimiz 15 Temmuz’dan sonra bir kez daha böyle bir kalkışma yapmaları mümkün değil.” ifadelerini kullandı.