Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Kayseri’de anıldı. Protokol üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken, saat 09:05’te çalan siren beraber Kayseri’de hayat durdu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Kayseri’de düzenlenen etkinlikler ile anıldı. İlk olarak Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra saatler 09:05’i gösterdiğinde çalan siren ile beraber protokol üyeleri ve vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Vatandaşlar yaptıkları işi bırakarak saugı duruşunda bulunurken, otomobiller ve şehir içi ulaşımı sağlayan tramvayda bekledi. Etkinliğe, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, askeri erkan, STK temsilcileri, partilerin il başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Düzenlenen etkinlik, Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğrencilerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlendiği program ile devam etti. Öğrenciler burada seslendirdikleri birbirinden güzel eserler ile büyük alkış aldı. Düzenlenen program Kayseri Valisi Süleyman Kamçı’ya çiçek verilmesinin ardından sona erdi.