Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kadın avukatlar ve ailelerinin oluşturduğu grup, 'Çocuk bedenime dokunma", "Çocuk gelecektir", "Bana yapılanı görmezden gelme" yazılı pankartlar taşıdı. 

Grup adına açıklama yapan Avukat Gülenay Işık Gök, sevgi ve şefkat görmesi gereken minik bedenlerin, ellerinde bebeği ve arabası olması gereken masum çocukların bir takım sapkın ve hastalıklı zihniyetler tarafından katledilmesinin tahammül edilemez olduğunu söyledi.

Tüm kesimleri çocuk istismarı konusunda bilinçli olmaya davet ettiklerini belirten Gök, emniyette, savcılıkta, ıslah evlerinde, hastanelerde, gerdek odalarında, hatta morglarda çocuk bedenlerini görmek ve minik bedenlere yapılan işkenceleri artık duymak  istemediklerini, bu gidişe 'dur' demenin zamanının geldiğini vurguladı. 

Çocuk istismarında en önemli çözümün aileleri bilinçlendirmekten geçtiğine dikkati çeken Gök, "Çocuklara temel güvenlik kavramlarını öğretmeliyiz. Çocuklarımıza kendilerini tedirgin eden dokunuşlardan uzak durmalarını, bu konuda çekinmeden anne, babalarına ya da öğretmenlerine başvurmaları gerektiğini anlatmalıyız" diye konuştu.

Anne ve babalara seslenen Gök, şunları kaydetti:

"Çocuklarınızı istemediği kişileri öpmeye zorlamayınız. Onları 'bu çocuk soğuk' şeklinde yaftalamayın. Bırakınız çocuğunuz soğuk olsun ama güvende olsun. Unutmayın çocuklara cinsel istismarı en çok akrabaları ve tanıdıkları yapmaktadır. Beklemediği ve güvendiği yerden gelen saldırıya karşı da minik yavrularımız savunmasız ve çaresiz kalmaktadır. Ailelerin bilinçlendirilmesi, çocuklara bedenlerinin özel olduğunun öğretilmesi, toplumdaki ruh sağlığı bozuk kişilerin tespit edilip tedaviye yönlendirilmesi ve cezaların daha etkin, caydırıcı hale getirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

Sadece basın açıklamasıyla ya da kınayarak bunların önüne geçilemeyeceğini bildiklerini ifade eden Gök, "Gönüllülük esasıyla hep birlikte el ele verip bu sosyal sorumluluk projesini geliştirelim. Okullarda cinsel istismarla ilgili eğitimler verelim" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından çocuklar ve aileleri ellerindeki balonları uçurdu.