Kayseri Barosu’na bağlı avukatlar, cübbelerini giyerek ellerinde Türk bayrakları ile Kayseri Adalet Sarayı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.
Kayseri Barosu’na bağlı avukatlar, 15 Temmuz’daki darbe girişimini protesto etmek ve demokrasi nöbeti tutmak için Kayseri Adalet Sarayı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sonrasında CUmhuriyet Meydanı’nda açıklama yapan Kayseri Barosu Başkanı Avukat Fevzi Konaç, "15 Temmuz’da gazi Meclisimiz bombalanmış, Genelkurmay Başkanı rehin alınmış, 208 vatandaşımız acımasızca şehit edilmiş, Cumhurbaşkanının canına kastedilmiş, Emniyet binalarımız bombalanmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz büyük bir facianın eşiğinden dönmüştür" dedi.
Konaç, "Gerek 1000 yıllık devlet geleneğimiz, gerekse milletimizin engin feraseti sayesinde darbe başarıyla püskürtülmüştür. Bu darbe girişimi ile bir kez daha anlaşılmıştır ki, devletin yegane sahibi milletin kendisidir. Milletimiz kendi geleceğine iradesine sahip çıkmıştır" ifadesinde bulundu.
"Ancak unutulmamalıdır ki, paralel örgütün devlet içerisindeki yuvalanmalarına bakıldığında tehlikenin 3 gün içerisinde geçmeyeceği açıktır. Bu itibarla Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devletimizin çağrılarına kulak vererek millet olarak teyakkuz içerisinde olmamız zorunludur" diyen Kayseri Barosu Başkanı Konaç, "Devletimiz tehlikenin halen devam ettiğini, sokaklarda provokasyona iç çatışmaların çıkmasına yönelik sinsi hesaplar olduğunu söylemektedir. Gerçekten de eşi benzeri görülmemiş millet birlikteliğimizin, millet kucaklaşmasının darbe karşısında en büyük engel görenler, kaosun devamı için bu tablomuzu bozmak için hain planlarını sürdüreceklerdir. Ancak milletimizin bu birlikteliğini devam ettireceğine bu hain planların da boşa çıkacağına olan inancımız tamdır" diyerek açıklamasını şu şekilde tamamladı:
"Milletin üzerinde irade tesis etmeye çalışan ve milletin seçtiklerine karşı darbeye girişen Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının hak ettiği cezayı alacağına olan inancımız tamdır. Kayseri Barosu olarak FETÖ terör örgütü tarafından millete yapılan bu alçakça darbe girişimini lanetliyor, 3 gündür devam eden meydan nöbetimize devam edeceğimizi yineliyor, milletimize tekrar geçmiş olsun diyoruz"