Kayseri'de hayırseverler tarafından "Eğitime Yüzde Yüz Destek Kampanyası" kapsamında yaptırılacak 24 derslikli ortaokulun protokolü imzalandı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Valilikte gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, babalarının isimlerini yaşatmak isteyen hayırsever Çataloğlu ailesinin okul yaptıracağını söyledi.

Okulun yapılacağı arsanın hazır olduğunu belirten Düzgün, gerekli işlemler tamamlandıktan sonra binanın temelinin atılacağını anlattı.

Eğitime verdikleri katkıdan dolayı iş adamlarına teşekkür eden Düzgün, "Hem babalarına olan vefa duygusunu yaşatacaklar hem de öğrencilerimizin eğitimine destek verecekler. Bu okuldaki çocuklarımız okudukça babalarının hayır defteri de inşallah kapanmayacaktır" dedi.

14 yıl önce hayatını kaybeden babaları Mustafa Çataloğlu'nun vasiyeti üzerine okul yaptırma kararı aldıklarını belirten Halit Çataloğlu da geç de olsa vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Çataloğlu, babasının 5 derslikli bir okul hayal ettiğini ancak kendilerinin 24 derslikli ortaokul yaptıracaklarını belirtti.

İmza töreninin sonunda Vali Düzgün protokol imzalanırken kullanılan kalemi aileye hediye etti. 

Protokol kapsamında Esentepe Mahallesi'ne yapılacak okulun Eylül ayında inşasına başlanması planlanıyor.