Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, demokrasi nöbetinin 22’inci gününde de Cumhuriyet Meydanı’ndaydı. 15 Temmuz ve sonrasında yaşananlarla ilgili değerlendirmesinde "Bu sürecin başı felaket, ortası zafer, sonu pisliklerden arınma olacak." ifadelerini kullanan Çelik, bu hainlerin prangasından kurtulan ülkemizin daha hızlı büyümeye devam edeceğini kaydetti. Kayseri’deki demokrasi nöbetine Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel de katıldı.
Demokrasi nöbetinin 22’inci günü her akşam olduğu gibi Kuran-ı Kerim’in okunması ve dualarla başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kürsüye demokrasi nöbetine parti farkı gözetmeksizin tam kadro katılan Melikgazi Belediyesi Meclisi ile çıktı. Meclis üyeleri hep birlikte halkı selamladı. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Farklı siyasi partilerden seçilebiliriz; ama biz biriz, beraberiz ve hep birlikte Türkiye’yiz. Darbe girişimini kınıyoruz ve lanetliyoruz." diye konuştu.
"Devlet kadroları pisliklerden arınacak"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de 22 gündür nöbeti de hizmeti de aksatmadan sürdürdüklerini belirtti. Yapımı 45 milyon TL’ye mal olacak olan Gültepe Bulvarı’ının temelini attıklarını hatırlatan ve yatırımların devam edeceğini belirten Başkan Çelik, 15 Temmuz ve sonrasına ilişkin de dikkat çekici değerlendirmeler yaptı. Bugünlerde yaşananları sıkıntı olarak görmediğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Bize sıkıntı çekiyor musunuz diye soruyorlar. Milletçe ne kadar şükretsek azdır diye cevap veriyorum. Ramazan ayı için başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş denir. 15 Temmuz sürecinin de başı felaket, ortası zafer, sonu kötülüklerden arınma olacak. 15 Temmuz gecesi yaşadıklarımız hakikaten felaketti; ama 16’sı zaferle sonuçlandı. 24 saat geçmeden darbe girişimi bastırıldı. O alçaklar hain emellerine ulaşamadılar. Bundan sonrası da kötülüklerden arınma olacak. Tüm devlet kadroları bu pisliklerden arınacak. Bu hainlerin prangasından kurtulacağız ve inşallah hızla büyümeye devam edeceğiz. 40 yıldır planlanan ve dünyanın büyük güçlerinin koordine ettiği bir operasyon yapıyorlar ve bu operasyonu hemen bastırarak normal hayatımıza dönüyoruz. Bu bizim gücümüzü gösterir. Yaşadığımız şer sonrası en büyük hayır da birlik beraberliğimizin sağlanması oldu. AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi hep beraberiz" dedi.
Daha sonra Kayseri’deki demokrasi nöbetine Eski Bakanlardan Hasan Celal Güzel katıldı. Vali Süleyman Kamçı ile Cumhuriyet Meydanı’na gelen Güzel, konuşmasına 12 Eylül sonrası Kayseri’de iki yıl öğretim üyeliği yaptığını belirterek başladı ve Başkan Mustafa Çelik’in de öğrencileri arasında olduğunu söyledi. Türk milleti ve İslam ümmetinin en hassas günlerinden geçtiğini vurgulayan Güzel, "Bu hain Türk milletini olduğu kadar İslam ümmetini de yok etmeye çalışıyor. Yıllarca Müslüman zannettik; ama meğer İslam’ın ve Türk’ün en büyük düşmanıymış" diye konuştu.
Demokrasi nöbetinin 22. gününde Ahmet Kaplan kahramanlık türküleri, Eşref Ziya Terzi de ilahiler seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte halka pilav ve ayran dağıttı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine Kayseri Milletvekilleri İsmail Karayel ve Sami Dedeoğlu da katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik her gece olduğu gibi meydanı dolaşarak vatandaşlarla da bir araya geldi. Başkan Çelik AK Parti teşkilatlarının çadırlarını da ziyaret etti.