Tavlusun Sosyal ve Spor Tesislerindeki MELMEK dikiş nakış, iğne oyası ve Maraş işi el sanatı kurs sınıflarını ziyaret eden Başkan Memduh Büyükkılıç, her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde açılan kurslarla yüzlerce kişiyi meslek sahibi yaptıklarını söyledi.
Kısa adı MELMEK olan Melikgazi Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında bundan böyle öğrencilere yöresel ve bölgesel değerlerin yer aldığı motif, desen ve farklılıklara yer verileceğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, Anadolu’nun kültür ve yaşam zenginliğini bundan böyle ev tekstili, dikiş nakış ve oya işleme, kanaviçe gibi derslere yansıtılacağını kaydetti.
MELMEK kurslarının aynı zamanda sosyal bir çevre ve statü merkezi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Sanat ve Meslek kurslarının 21 ayrı tesiste 102 branşta verildiğini ve MEB onaylı sertifika verdiklerini sözlerine ekledi.
Sadece hobi için değil aynı zamanda meslek sahibi olmak için de eğitim aldıklarını belirten kursiyerler, “MELMEK ile sadece meslek öğrenmedik. Arkadaş çevremiz arttı. Sosyal çevremiz gelişti ve kendimize güven duymaya başladık. Bize bu imkânı sağlayan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyoruz.” dedi.