Yeniköy Mahallesi’nde Cuma namazı sonrası esnaf ziyaretinde bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, Yeniköy Mahallesi’nin şehrin batı bölümünde doğa ile iç içe olan ve gelişime açık bir semt olduğunu söyledi.
Yeniköy Mahalle gezisine Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ile mahalle muhtarları da iştirak etti.
Yeniköy Mahallesi’nde bu yıl gerçekleştirilen belediye çalışmaları ile ilgili olarak mahalle halkına memnuniyetlerini soran Başkan Memduh Büyükkılıç, bölgenin barındırdığı nüfusta artış olduğunu, çünkü çok katlı binaların yükseldiğini, bu bölgenin artık kentsel dönüşüme açık olduğunu çünkü birçok binanın 50 yaşın üstünde olduğunu kaydetti.
Yeniköy Mahallesinde şu anda daha çok sakin bir semt olarak bilindiğini orta sanayi ile bağ ve bahçeli alan arasında sıkıştığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç “Yeniköy Mahallesinde belediye olarak her türlü alt yapı ve ulaşım bağlantı yolları sağlanmıştır. Yeniköy Melikgazi için ender ve özellikli bir semttir. Özellikle küçük sanayi üretimi ile yerleşim alanlarının bir arada olduğu ve arazi ile de gelişime açık bir semttir. Bu bölgeye ikinci bir bahar evi inşa edilecektir. Bu neden ile kendine özgün yaşam tarzının korunması için planlama yapılmaktadır” dedi.
Mahallede halkı ve Pazar yeri esnaflarla sohbet eden, Mahalle fırınında ekmek paylaşan Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesinin çalışmaları ve hizmetleri ile her an her yerde olduğunu sözlerine ekledi.