Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetini ailesiyle birlikte tutmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve diğer katılımcılarla birlikte kürsüden halkı selamladıktan sonra gecenin ilerleyen saatlerinde meydanı dolaştı. Eşi İkbal Çelik ile birlikte demokrasi nöbetini tutanlarla bir araya gelen Başkan Çelik, zaman zaman ailelerin misafiri oldu. Başkan Çelik, demokrasi nöbetine ailece gelen ve çocuklarnı uyuttuktan sonra nöbete devam eden bir ailenin yanına geldi ve bir süre uyuyan çocukları seyretti.
Bazı ailelerin ısrarını kıramayarak konukları olan Başkan Çelik, onlarla birlikte çay içti ve sohbet etti. Başkan Mustafa Çelik, Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine henüz yaşını doldurmamış bebekleriyle gelen vatandaşlarla da karşılaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, meydanı gezerken Gülsüm Açıkgöz adlı teyze ile de sohbet etti. 60 yaşındaki demokrasi nöbetçisi Gülsüm Teyze Başkan Çelik’e içini döktü. Ülkesi için canını vermeye hazır olduğunu ifade eden Gülsüm Açıkgöz, "Sekiz gündür nöbet tutuyorum. Hangi hain gelirse gelsin. Benim ülkem bu kadar ucuz değil. Bu iman bizde oldukça benim ülkeme kimsenin gücü yetmez. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için canımı veririm. Onun gibi bir lider görmedim" dedi. Başkan Mustafa Çelik, Gülsüm Teyze’nin elindeki oklavaya dikkat çekerek, Gülsüm Teyze’nin hainlere iman gücü ve oklavası ile direndiğini söyledi.