Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin kurulacağı alandaki çalışmaları yerinde inceledi. Bölge içindeki 52 kilometrelik yol çalışmalarını takip eden Başkan Çelik, bürokratlarıyla da proje ve haritalar üzerinde bir çalışma yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin geleceği ve üretimin artması için büyük önem verdiği projelerden olan Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin kurulacağı alana giderek çalışmaları yerinde takip etti. Besi bölgesinin yapılacağı araziyi gezen ve çalışmaları inceleyen Başkan Mustafa Çelik, ilgili bürokratlarıyla birlikte harita ve projeler üzerinde tetkikte bulundu.

52 kilometre yol yapılıyor

Beydeğirmeni Toplu Besi Bölgesi için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, “Burada yapılan öncelikli işler planlama çalışmaları ve arkasından yol çalışmalarıydı. Şu anda 5,5 milyon metrekarelik alanda 52 km yol çalışması yapıyoruz. Yolların tamamlanması için yüklenici firma yoğun bir şekilde çalışıyor. Kış mevsiminde de havalar müsait olduğu için çalışmalar devam etmişti. Yol çalışmalarının hemen akabinde elektrik, su gibi altyapı çalışmaları yapılacak. Mekan olarak görüldüğü gibi çok güzel bir bölge. Bir tarafta Erciyes, bir tarafta Ankara yolu görülüyor. Sürekli temiz bir havası olan, besicilik için uygun bir arazi. Bu sene içerisinde inşallah planlarımız doğrultusunda yollarımızın ana aksları ve ara yolları yapacağız. Parsellerin yerleri de belli olacak ve kura çekeceğiz. Kura çektikten sonra da yatırımcılarımız kendi ahırlarını yapabilecek duruma gelecekler. Hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

4 bin kişiye direk istihdam sağlayacak

Beydeğirmeni Besi Bölgesi 5,5 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak. 5,5 milyon m2’lik alanın yaklaşık 2 milyon m2’sinde yol, yeşil alan, sosyal donatı alanları, ticari alanlar vb. olacak. Kalan alanda farklı büyüklüklerde 800 besi ahırı arsası oluşturulacak ve 80 bin baş hayvanın besisi yapılacak. Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin tüm altyapısı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek. Besi bölgesinde ahırların yanı sıra karantina bölgesi, kesimhaneler, veteriner üniteleri ve hayvan kliniği olacak. Hayvan atıklarının toplanması ve bertaraf işini Büyükşehir Belediyesi yapacak ve bu atıkları değerlendirmek için Biogaz Santrali kurulacak.

Beydeğirmeni Besi Bölgesi’nin Kayseri’nin geleceğine yapılmış en önemli yatırımlardan birisi olacak. En az 4 bin kişiye doğrudan iş kapısı olacak olan projenin her yıl 800 milyon TL kaynağı şehir ekonomisine aktaracağı tahmin ediliyor. Beydeğirmeni Projesi’nin yatırım bedeli 1 milyar TL’yi bulacak.