Hemşehrileriyle birlikte nöbetini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Temmuz’un Türk demokrasi tarihinde bir milat olduğunu söyledi.
Darbe girişimi sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan demokrasi nöbetinin üçüncü gününde gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Şahin Güven tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kıldırılan namazının ardından şehitlerimiz ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için dua edildi.
Hemşehrileriyle birlikte demokrasi nöbeti tutan ve el açıp vatanımız için dua eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, vatanı ve meydanları hainlere bırakmayacaklarını belirtti. 15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihinde milat olacağını belirten ve 100 yıllık bir zafer kazanıldığını ifade eden Başkan Çelik, "Rabbimin desteği, bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın azim ve kararlılığı ile aziz milletimiz bu zaferin kazanılmasındaki en büyük etkenlerdir. Dışarıdan aldıkları destekler ve üç kuruşluk adamlarla bu vatanı parçalayacaklarını sananlar sükutu hayale uğradılar. Rabbim bu kalkışmanın arkasındaki herkesi kahretsin." dedi.
Yaptığı açıklamada Cumhuriyet Meydanı’ndaki demokrasi nöbetine devam edeceklerini belirten Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehrimizin meydanında günlerdir birlikteyiz. Gündüz sıcak demeden, işimiz gücümüz var demeden, gece çoluk çocuğumuzu bırakarak, uykusuz kalarak nöbet tuttuk. Kesin sonuç alınana kadar bu kutlu nöbete devam edeceğiz. Bu nöbet, milletimizin geleceğini savunmak için tutulan bir nöbettir. Bu nöbet, çocuklarımıza daha adaletli ve istikrarlı bir gelecek sağlamak için tutulan bir nöbettir. Bu nöbet, ülkemizde kaos ve karmaşa çıkarmak, irademizi teslim almak isteyenlere karşı koymak için tutulan bir nöbettir.”
Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekasına yönelik ciddi bir kalkışman söz konusu olduğunu belirten Başkan Mustafa Çelik, her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu söyledi. Başkan Çelik, Kayseri halkına ve tüm Türk milletine teşekkür ederek milli iradeye sahip çıkmaya devam etmelerini istedi.