Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 1978 yılında mezun olduğu Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mezunlar Buluşmasına katıldı. Başkan Çelik hayatının temel taşı olan bilgileri lise yıllarında öğrendiğini belirtti. Başkan Mustafa Çelik, meslek liselerinin önemine de vurgu yaptı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okul idaresi ve Mezunlar Buluşması’nın tertip komitesi tarafından karşılandı. Başkan Çelik, diğer mezunlar gibi girişte kaydını yaptırdı ve 1978 mezunu olarak yaka kartını aldı.
Mezunlar Buluşmasına katılanlarla selamlaşan Başkan Mustafa Çelik, 1977-78 elektronik bölümü mezunu olduğunu belirtti ve kendi dönemlerinde bugünkü gibi okul servisleri ve yemek imkanlarının bulunmadığını dile getirdi. Yürüyerek okula gelip, okuldan sonra da yürüyerek babasının dükkanına gittiğini ifade eden Başkan Çelik, diğer mezunlarla eski günleri yad etti. Başkan Mustafa Çelik, tüm masaları gezerek mezunlarla sohbet etti, hatır sordu.
Mezunlar Buluşması’nda konuşma yapan Okul Müdürü Selçuk Erdem, 1942 yılında, üç dalda 330 öğrenciyle eğitime başlayan okulun, bugün 3 bin 020 öğrencisi bulunduğunu belirtti.
Tertip Komitesi adına konuşan 17. Dönem Milletvekili Mehmet Üner de okula ve teknik eğitime sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
Okulun ilk mezunlarından Öğretmen Ömer Ustaoğlu ise oldukça duygusal bir konuşma yaptı ve gözyaşları içinde böyle bir etkinliğe katılmanın mutluluğunu dile getirdi.
BAŞKAN ÇELİK MESLEKİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasına Mezunlar Buluşması nedeniyle tertip komitesi ve okul idaresine teşekkür ederek başladı. Bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesini öneren Başkan Çelik, "Okulumuzla her zaman kıvanç duydum. Analitik düşünebilme yeteneğini burada kazandık. Hem sonraki okul hayatımız hem de iş hayatımızın temel taşı burada aldığımız bilgiler oldu. Burada edindiğimiz bilgiler hayatta daha doğru kararlar almamızı sağladı. Bir dönem ideolojik kaygılarla devlet yönetiminde hakim olmuş grubun İmam Hatiplerin önünü kesme amacıyla yaptığı düzenlemeler nedeniyle teknik okulların da önü kesildi. O günden bu yana hala teknik okulları ayağa kaldıramadık. Son dönemde yapılan düzenlemelerle teknik okulların itibarı verilmiş oldu. Teknik okullarda, ara eleman eksikliğini giderecek eleman yetiştirirsek endüstrimiz daha başarılı olur. OSB ve diğer sanayi bölgelerinde hep ara eleman eksikliği hissediliyor" dedi.
HAVYA ALDI, LEĞİM YAPTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmaların ardından okulun bölümlerini tek tek gezerek verilen eğitimle ilgili bilgi aldı. Mezun olduğu Elektronik Bölümünü de ziyaret eden Başkan Çelik, üç bölümün birlikte yaptığı elektrikli otomobili inceledi.
Başkan Mustafa Çelik daha sonra mezun olduğu bölümde havyayı eline alarak lehim yaptı ve sorular üzerine elektronik devrenin nasıl yapılacağını anlattı. Başkan Mustafa Çelik, öğrenciler tarafından yapılan sumo güreşçisi robotları da izledi.