Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 15 Temmuz darbe girişimiyle birlikte adeta Kayseri’de milli iradenin bayraktarı oldu. Gece gündüz milli iradeye sahip çıkılması için çalışan Başkan Çelik, hem bu konuda yapılan çalışmaları yönetiyor hem de bizzat demokrasi nöbetinin neferleri arasında yer alıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, akşama kadar bir taraftan belediye hizmetlerini takip ederken diğer taraftan da milli iradeye sahip çıkılması için yapılan etkinlikler üzerinde çalışıyor. Hainlere karşı Kayseri’yi dimdik ayakta tutan başta demokrasi nöbeti olmak üzere tüm etkinliklerle bizzat ilgilenen Başkan Çelik, akşam da nöbetteki Kayserililerle bir araya geliyor.
MEYDANDA SABAHLADI, HALKA MORAL VERDİ
Demokrasi nöbetinin dördüncü gününde de Cumhuriyet Meydanı’nda sabahlayan Başkan Çelik, nöbete meydandaki sivil toplum kuruluşlarının çadırlarını ziyaret ederek başladı. Meydanda çalışan personeli ziyaret eden ve onlara moral veren Başkan Çelik, vatandaşlarla da sıcak diyaloglar kurdu.
Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan kürsüye sık sık çıkarak konuşmalar yapan, halkı selamlayan ve demokrasi nöbetini tutan halkın zinde kalması için gayret gösteren Başkan Çelik, halkla birlikte mehter marşları, ilahiler ve ezgilere de eşlik etti.
Demokrasi nöbetinin ilk saatlerinde AK Partili belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla kürsüye çıkan Başkan Mustafa Çelik, MHP İl Başkanı’nın kürsüdeki konuşması sırasında da oradaydı. Bir ara Vali Süleyman Kamçı ile halkın arasına giren Başkan Çelik, gecenin ilerleyen saatlerinde ise Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ile kürsüye çıktı.
RABİA İŞARETİ DE KULLANDI, BOZKURT SELAMI DA
Konuşmalarında sık sık farklı siyasi görüşlere mensup insanların vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmesinin önemini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, halkı selamlarken Rabia işareti de kullandı, Bozkurt selamı da. Meydandaki birlikteliğe katkı veren Başkan Çelik, sabaha kadar demokrasi nöbetinden ayrılmadı. Sık sık Kayseri’nin milli irade için yek vücut olmasının önemini vurgulayan ve bu nedenle Kayseri halkına teşekkür eden Başkan Mustafa Çelik, bilboardlar kanalıyla da teşekkürünü yineleyerek "Milli iradeye sahip çıkan her kesimden tüm hemşehrilerime minnettarım" ifadelerini kullandı.