Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sağlıklı insan, sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketimini teşvik etmek için 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 9’da Kocasinan Belediyesi Hizmet binası önünde organik domates fidesi dağıtımına başlayacaklarını söyledi.
Organik domates fidesi dağıtımının Kocasinan Belediyesi’nde geleneksel hale gelmiş bir organizasyon olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, " Yüzde yüz yerli ürün olan fidelerden üretilecek domatesler gönül rahatlığı ile tüketilebilir. Yerel ürün çeşitliliğini gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarmayı hedefliyoruz. Yaptığımız iş hakikaten doğru, isabetli ve karşılığı olan hemşerilerimiz nezdinde de değer bulan bir iş" dedi.
İnsan ve toplum yararı olan çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile hareket ederek, sağlıklı toplum, sağlıklı nesil, sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine ve tüketimine destek olmak amacıyla temsili olarak yerli domates fidesi dağıtıyoruz. Dağıtacağımız doğal fideler hem toplumun hem de gelecek nesillerimizin sağılığını koruma açısından değerli ürünlerdir. Bu ürünlerin çekirdeklerini alanlar gelecek yıllarda bu tohumları devam ettirebilir, ürünleri sürdürebilir. Çünkü bu organik ve yerli domates fidesi; çekirdeğinden kendisini sürdürebilen, yeni fideler oluşturabilen üründür" şeklinde bilgiler verdi.
Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle noktaladı, " 4 Mayıs 2016 Çarşamba günü mineral değeri yüksek, yerli ve organik domates fidesi dağıtımına başlayacağız. Ben şimdiden hayırlı ve bereketli ürünler diliyorum."