Kocasinan Belediyesi, Kayseri’nin denizi olarak nitelendirilen Yamula Baraj Gölü’ne, yüzer halde hizmet verecek olan havuz ve iskele yaptırdı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar su derinliğinin fazla olduğu baraj gölünde yüzmek isteyenler için güvenli bir alan oluşturmak adına yaptırdıkları yüzer iskele ve yüzer havuz çalışmasının tamamlandığı müjdesini verdi.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın vizyon projelerinden biri daha hayata geçti. Başkan Çolakbayrakdar, yüzer havuz ve iskele projesiyle Kayseri’nin denizi olarak nitelendirilen Yamula Baraj Gölü’nün daha modern bir görünümde turist çekeceğini belirtti.
Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaptırdığımız yüzer havuz ve iskele sistemleri benzerleri arasında en güçlüsüdür. Yüzer havuzun özelliği diş etkenlere karşı büyük bir dayanıklılık göstermesidir. Hava koşullarının dengesiz olduğu alanlarda, dış etkenler yüzer havuz ve iskele açısından hiçbir sorun teşkil etmez. Çünkü yıllar boyu kalabileceği alanda güçlülüğü sağlar. 250 ton ağırlığında taşıma kapasitesine sahiptir. Özellikle kullanım amacı doğrultusunda inşa edilebilmesi bu havuzların en ideal özelliklerinden birisidir. Yüzme bilmeyenlerin, çocukların, engellilerin ve yaşlıların boğulma korkusunu tamamen ortadan kaldıran ve onların can güvenliği içerisinde derin olan sularda yüzebilmelerine imkân tanıyan yeni bir havuz sistemidir.”
Yamula Baraj gölünün, yeni yapacakları projelerle yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacağını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, bu ve benzeri projelerle Kayseri’nin turist potansiyelini artıracaklarını ifade etti.