Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Hiçyılmaz, Cumhuriyetin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 78’inci yıldönümünde saygıyla andıklarını ifade etti.
“Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak eşsiz bir destan yazan Atatürk, milletin birlik ve beraberliğinden ödün vermeyeceğini kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile tüm dünyaya göstermiştir.” diyen Hiçyılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimiz, Atatürk’ün genç nesillere emanet ettiği ve ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni onun beklentileri doğrultusunda korumuş ve yüceltmiştir. Türk milletinin bu konudaki azmi, 15 Temmuz gecesinde darbeci teröristlere karşı duruşundada kendini göstermiştir.Milletimiz, Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkacağını, kendi egemenliği dışında hiçbir gücün egemenliğini kabul etmeyeceğini bir kez daha dosta düşmana ilan etmiştir.” diye konuştu. Devletimiz; coğrafi konumu, ekonomik ve siyasi gücüyle dünyada saygın bir yere sahiptir ve adından söz ettirmektedir. Atatürk’ün gösterdiği hedeflere doğru yılmadan ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin başarısının temelinde, milletin birlik ve beraberlik azmi ve iradesi bulunmaktadır.Atatürk’ün ideallerini, en ileri demokrasi bilinciyle hayata geçirmek ve ilerletmek milletimizin her ferdinin dün olduğu gibi yarın da öncelikli görevi olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelere, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızın ve 15 Temmuz gecesindeki mücadeleninkahramanları olanşehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”