Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin Türk Milleti için önemli dönüm noktalarından biri olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “Cumhuriyetimizin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 96. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu tarihte devlet yönetiminde millet iradesinin en üstün güç olduğunu ilan etmiştir. Atatürk bu milli günün bayram olarak kutlanmasını sağlayarak, geleceğin teminatı olan Türk çocuklarına armağan etmiştir” dedi.
Çocukların, insanlığın geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, “Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır” diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz, mesajını şöyle sürdürdü:
“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelediğimiz özel bir bayramdır. Hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır. Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve milletimizin Bayramını kutluyorum.”