Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Diyarbakır Sur ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan’ın ailesini ziyaret ederek, iftarı birlikte açtı.

İftar yemeğine Başkan Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İlçe Müftüsü Musa Dolar, Burhan Kaplan’ın ailesi ve yakınları katıldı.

İftar önce ilahi ve Kur’an-ı Kerim okundu. Melikgazi Belediye Memduh Büyükkılıç bir süre Şehit Olan Piyade Astsubay Üstçavuş Burhan Kaplan ailesi ile sohbet etti. Ezanın okunmasıyla Başkan Büyükkılıç, davetliler ve ailesi dua edip iftarlarını açtı.

Mimarsinan Bahçelievler Mahallesinde Melikgazi Müftülüğünce düzenlenen iftar yemeğinde Başkan Memduh Büyükkılıç, “Şunu çok iyi biliyoruz ki; İstiklal Savaşı’ndan tutun Türkiye’nin bu güne kadar gelmesinde hiçbir şekilde canını, kanını esirgemeden savaşarak Şehit olanları rahmetle, Gazi olanları ise saygıyla anıyoruz. Bu değerli ve anlamlı bir duygunun böyle güzel iftar sofrasında siz dostlarla yad edilmesi bizi ayrıca mutlu ediyor. Türkiye’nin bugünkü bulunduğu durumda daha çok birlik, beraberliğe, kardeşliğe, dostluğa ve duaya ihtiyacı olduğu bu süreçte böyle anlamlı dostlarla bulunmak bize daha büyük heyecan katıyor” dedi.