Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, askeri ve sivil mülki idari amirler, AK parti Bünyan ilçe Başkanı Savaş Gökçe ve vatandaşlar birlikte demokrasi nöbeti için meydanda sabahladı. Bünyan İlçe merkezinden meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, “Milletin evladına, milletin meclisine, milletin cumhuruna silah sıkan adam namerttir, namusuzdur. Hanini bol bir milletiz ama bu milletin asil duruşu Allahın izniyle bu hainlere de gereken dersi vermiştir.” dedi.
“Bir dik duruşun destanı yazıldı ve yazılmaya devam ediyor”
Başkan Şinasi Gülcüoğlu, “Bir zamanlarda bizde bir millet hem de ne milletmişiz, Gelmişiz dünyaya millet nedir öğretmişiz. İşte bu millet asımın nesli birlik olmamın nasıl bir örnek olduğunu dünyaya ispat etti. 20 milyon metrekarede at süren atalarımızın izinden İnşallah yeniden Osmanlının misyonunu kuracak ve yeniden dünyaya adalet dağıtan bir millet olacağız. İşte yapılmak istenen Osmanlının önünü kesme hareketiydi. Demokrasiye, memleketine sahip çıkmak için buraya gelen tüm Bünyanlılara selam olsun. Bu memleketin öz evladı olan Menderesi, Polatkan’ı, Zorlu’yu yiyen eli kanlı katiller aynı oyunu yine tezgahladılar ama bir şeyi hesap edemediler. Bu millet o millet değildi, bu milletin bağrından yetişen silahlı Kuvvetler o silahlı kuvvetler değildi. Çok şükür ki bu namertlerin Siyonist uşaklarının kumpasına kapılmadılar. Milletinin arkasında dimdik durarak cumhurun yanında oldular. Selma olsun onlara. Aslında çalınmak istenen çocuklarımızın geleceğiydi. Dün bizim geçmişimizi çalanlar bugünde çocuklarımızın geleceğini çalmak için bir plan yaptılar. Şapkamı da alırım giderim diyenlere karşı ben milletimle beraber seçilmiş bir insanım dimdik ayaktayım ve milletimin içindeyim diyerek bir dik duruşun destanı yazıldı ve yazılmaya devam ediyor.” ifadelerinde bulundu.
“Eğilmedik bükülmedik ve bugün İnşallah millet olarak galibiz”
Türk milletinin darbe girişimi karşısında eğilmeyeceğini kaydeden Başkan Şinasi Gülcüoğlu, sözlrini şöyle tamamladı:
“Milletin evladına, milletin meclisine, milletin cumhuruna silah sıkan adam namerttir, namusuzdur. Hanini bol bir milletiz ama bu milletin asil duruşu Allahın izniyle bu hainlere de gereken dersi vermiştir. Hakka yürüyen özel harekâtçılarımıza, devlet adamlarımıza, memleket aşığı vatandaşlarımıza gani gani rahmet diliyorum, ruhları şad mekanları cennet olsun. Silahlı kuvvetler gibi şerefli bir müessese içinde faaliyet gösteren bu şerefsizlere kanmayarak bu hainlere inanmayarak cumhurumun yanındayım, demokrasime sahip çıkıyorum diyen şanlı Türk askerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Meydanları boş bırakmayan siz değerli milletimize teşekkür ediyorum. Eğilmedik bükülmedik ve bugün İnşallah millet olarak galibiz.”
Başkan Şinasi Gülcüoğlu daha sonra kalabalığın önünde tekbir getirerek yürüyüşü başlattı. Slogan ve bayraklar ile köprü meydanına kadar yürüyen kalabalık hep birlikte istiklal marşını okuyarak meydanlarda sabahladı. Ezan seslerinin hiç susmadığı Bünyan’da demokrasi şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılınarak dualar edildi.