Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği Başkanı Aykut Eken, Ticaret Ataşeleri ve dernek üyelerinden oluşan heyet Kayseri Sanayi Odası’nı(KAYSO) ziyaret etti.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği’ni KAYSO’da görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirerek, Türkiye’de ki aktivitelerinin artarak devam etmesini diledi. Sanayiciler olarak Kayseri bölgesinde sanayi ve ticareti canlı tutmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Boydak, “Kayseri için iyi bir sanayi kenti diyebiliriz. Ticaretinde tabi ki çok yoğun yaşandığı bir kentimiz. Bu bölgemizde özellikle Belçika’ya çalışmaya gitmiş ve uzun yıllar orada yaşamış ama her iki kültürü de çok iyi özümsemiş vatandaşlarımız var. Hatta bildiğimiz kadarı ile bazı şehirlerde ciddi bir yoğunluğumuz da var. Buda bizim ayrı bir kazanımımızdır.“ dedi.

Hem Türkiye’de ki yatırım olanaklarının karşılıklı artmasının hem de Belçika’da yatırım olanaklarının artmasının her iki ülkenin faydasına olacağını açıklayan Boydak, ekonomik gelişmenin tek taraflı bir çalışma ile olmasının mümkün olmayacağını, bu işbirliklerinin artması içinde kendilerinin her türlü koordinasyonu sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

Belçika Lüksemburg Ticaret Derneği Başkanı Aykut Eken ise, dernek olarak Belçika Ticaret Odalarına bağlı olduklarını ve yaklaşık 90 yıldır hizmet verdiklerini söyledi. Ticaret ataşeleri ile birlikte Anadolu’nun önde gelen şehirlerine iş ziyaretleri düzenlediklerini, Kayseri’yi de bu kapsamda ziyaret ettiklerini açıklayan Eken, ticaretin iki taraflı olduğunu, dernek olarak kendilerinin de her iki ülkenin ticaretine katkı sağlamak için gayret sarf ettiklerini belirtti.

Daha sonra Flanders, Wallonia ve Brussels bölgelerinin ticaret ataşeleri birer sunum yaparak, bölgeleri hakkında işadamlarına bilgiler aktardı.