Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Kayseri Şubesi, darbe girişimini kınadı.
81 ildeki temsilcilikleri ile eş zamanlı olarak kınama açıklaması yapan Bem-Bir-Sen Kayseri Şubesi yetkilileri, Türk halkının darbeci zihniyet karşısında kararlılığını gösterdiğini söyledi.
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Kalleşlerin hedefleri, Türkiye’mizi, Suriyeleştirmek, Irak, Mısır haline getirmektir...!
Bu kalleşler, masum Milletimize silah sıkmak istemeyen, askerleri başlarından vurarak Şehid etmekte tereddüt etmemiştir. Uçak ve helikopterlerle başta Milletin Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olmak üzere devletimizin kurumlarını bombalamışlardır.Milli iradeyi gasp etmeye kalkmış, Başkomutanı olan Cumhurbaşkanına suikast tertip etmekte tereddüt etmemiştir.
Bunların darbe ile gerçekleştirmek istediği şey:Ortadoğu ve Dünyada "söz sahibi" değil, Sömürgeci Batı’nın"emir kulu" bir Türkiye’dir... Milli iradeyi benimsemiş, İnsanına ileri demokrasinin nimetlerini layık gören değil; kendi insanını "Güdülecek Sürü” olarak gören bir Türkiye’dir... Milli-manevi değerleri ile kendi medeniyetini inşa eden değil, bu değerlere baskı yapan ve yok etmeye çalışan bir Türkiye’dir... Bütün bunların karşısında, milli iradeyi sahiplenen toplumun bütün kesimlerinden insanımız yaşlı-genç, kadın-çocuk demeden sokaklara dökülmüş, havalimanları, askeri birliklerin önünde ve kritik yerlere toplanmıştır. Tankların üzerindeki askerleri ikna etmeye çalışmış, yaptıkları hatadan dönmeleri için nasihat etmiştir. Zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş, tartaklanmış, vurulmuş ve şehit olmuştur. Tankları durdurmuş, işgallere son vermiştir. Bütün dünyanın gözleri önünde menfur darbe girişiminin hiç silah kullanmadan nasıl durdurulacağının dersini vermiş ve tarihe geçmiştir. Gerektiğinde bütün farklılıkları bir tarafa bırakarak, Türkiye’mizin bekası yolunda her türlü fedakârlığı göze aldığını göstermiştir.”
Açıklamada, süreçte, ortaya çıkabilecek provokasyonlara karşı dikkatli olunması uyarısında da bulunuldu.