Kayseri’de, eşi ile ilişkisi olduğunu öğrendiği kişinin çalıştığı iş yerinde, çıkan tartışmada başka birini boğazından bıçakla yaralayan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Ü.D. ve mağdur S.K. ile avukatlar hazır bulundu.
Sanık Ü.D. mahkemede sorgu ve savunmasında, "Eşimin B.Ç. ile mesajlarını yakaladım. Eşimin beni aldattığını B.Ç. ile görüştüğünü tespit edince ondan ayrılmaya karar verdim. B.Ç. ile konuşmaya gittim. B.Ç. ve S.K.’nin çalıştığı fırına gidip, M.Y. ile sohbet ettim. Onunla görüşürken S.K. geldi. B.Ç. ile görüşmeye geldiğimi söyledim. ’B.Ç. yok’ diyerek bana hakaret etti. Yüzüme tükürüp beni itekleyince ben M.Y.’nin yanına sığındım. Sonra içeriden belinde bir şey ile geldiğini görünce yanımda taşıdığım çakı ile korkutmak için salladım. Pişmanım" diye konuştu.
"BAŞKASININ ÜZERİNE BASIP ZIPLAYARAK BIÇAĞI BOĞAZIMA SAPLADI"
Mağdur S.K. ise mahkemede ifadesinde, "M.Y. ile ağabeyim S.K.’nin ortak çalıştırdığı fırında çalışıyorum. Olay gününden 3 gün önce fırına gelen Ü.D., B.Ç.’yi öldürmeye geldiğini söylemişti. ’Ben onun Allah’ıyım. Burayı kana bulamaya geldim’ diye bağırıp gitmişti. Daha sonra olay günü yine geldi. M.Y. ile Ü.D. dışarıda oturuyordu. Bana B.Ç.’yi sordu. Ben de onu öldüreceğini düşündüğümden ’Bir kaç gündür gelmiyor’ dedim. Sanık bana ’Yalancı, şerefsiz, sahtekar’ diye hakaret etti. Ben de içerideki B.Ç.’nin yanına giderek, ’Seni öldürmeye gelmiş’ dedim, o da kaçtı. Sonra yeniden bunların yanına geçtim. Sanığa ’Bana hakaret etme, gel içeri bak’ dedim. Birbirimizi ittik. Aramızda tartışma çıkınca, bana ’Ne bakacağım lan’ diyerek, başkasının üzerine basıp zıplayarak bıçağı boğazıma sapladı. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.
SAVCI, TAHLİYE TALEP ETTİ
Cumhuriyet Savcısı verdiği mütalaasında sanığın iddianamede geçen ’kasten öldürmeye teşebbüs’ suçu yerine, ’kasten yaralama’ suçundan ceza verilmesini, cezaevinde tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak sanığın tahliye edilmesini talep etti.
6 YIL HAPİS, TUTUKLULUK DEVAM
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Ü.D.’ye ’kasten yaralama’ suçundan mağdurun hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanması ve yaralamanın niteliği bakımından 6 yıl 3 ay hapis cezası vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.