AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Süper Toto Süper Lig'de Kayserispor'daki ilk sezonunda 18 gol atarak, 2012-2013 sezonunu 5. sırada tamamlayan sarı-kırmızılı ekibe büyük katkı veren Bobo, o tarihten bu yana yaşadığı sakatlık ve formsuzluk sebebiyle kendisinden bekleneni veremiyor.

Kayserispor'un aralıksız 10 yıl mücadele ettiği Spor Toto Süper Lig'e geçen sezon veda etmesinin ardından, sarı-kırmızılı ekibin bu sezon PTT 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesinde en önemli gol silahı olması beklenen Bobo, geride kalan 3 maçta golle tanışamadı.

Ligin ilk iki haftasındaki Orduspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçlarında teknik direktör Mutlu Topçu tarafından ilk 11'de yer verilen Brezilyalı golcü, bu karşılaşmalardaki etkisiz futbolunun ardından ligin üçüncü haftasındaki Manisaspor maçına yedek başlatıldı.

Manisaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Kayserispor'un, 64. dakikada beraberlik golünü kalesinde görmesinin ardından 71. dakikada gol umuduyla Anıl Taşdemir'in yerine oyuna dahil olan Bobo, sarı-kırmızılı ekibin sahadan 2-1 mağlup ayrılmasına engel olamadı.

- 8 maçtır gol atamıyor

Performansıyla yeni sezona kötü bir başlangıç yapan Bobo, yaklaşık 8 maçtır gol atamıyor.

Son golünü Spor Toto Süper Lig'de 17 Mart 2014 tarihinde Kayserispor'un 2-0 kazandığı Bursaspor maçında kaydeden Bobo, 157 gündür bu sevinci yaşayamıyor.

Sarı-kırmızılı futbolcu, Bursaspor maçının ardından oynadığı 5 Spor Toto Süper Lig, 3 de PTT 1. Lig karşılaşmasında rakip fileleri havalandıramadı.

- "Bobo şanssızlık yaşıyor"

Kayserispor Kulübü Basın Sözcüsü Oğuz Ortaköylüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bobo'nun takım için çok önemli bir futbolcu olduğunu  söyledi.

Bobo'nun gelecek haftalarda takıma daha fazla katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Ortaköylüoğlu, şöyle devam etti:

"Bobo, geçen sezon uzun süren sakatlık yaşadı. Sakatlık ve form grafiğinin düşük olması nedeniyle kendisinden geçen yıl fazla verim alamamıştık. Bu sezon iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Bobo şanssızlık yaşıyor. Bobo'nun bir gol bulması halinde devamının geleceğini düşünüyoruz. Kalitesi asla tartışılmayacak takımın en önemli oyuncularından biri. Ancak onun da daha özverili oynaması lazım. Sonuçta PTT 1. Ligi şampiyon tamamlayarak, Spor Toto Süper Lig'e çıkma mücadelesi veriyoruz."