Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Büyükler de bir günlüğüne çocuk olmayı denese ve çocuklarımız gibi düşünse sanırım çok daha güzel bir dünyamız olur." dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bir ulusun millet iradesinde yeniden dirilişi ile çocukların sevgi dünyasını birlikte barındırdığını ifade etti. Bu dünyanın çocuklar sayesinde çok daha güzel olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, "Birkaç yıl öncesine kadar 23 Nisan günleri çocuklarımız bir günlüğüne büyük olur yöneticilerin makamlarına otururdu. Aslında bizler bugüne kadar çocukları bir günlüğüne büyük yapmadık. Her gün büyük olmalarını, büyükler gibi düşünmelerini bekledik. Çocuk oldukları için yaptıkları hatalara sert tepkiler verdik. Onların, yaşlarından daha olgun olmalarını istedik. Bu da aile içi çatışmaları beraberinde getirdi. Ancak tam tersi davranışla onların dünyasına girmeyi denemedik. ’Çocukla çocuk olma’ sözüne kulak verdik ve bu yönde davranışlar sergiledik. Ancak hiç değilse bir günlüğüne çocuklarla çocuk olsak, onların sevgi dolu dünyalarına girsek ve onları anlamaya çalışsak. Onların bakış açısına göre kararlar verebilsek. Sanıyorum bunu yapabildiğimiz zaman çok daha yaşanılır bir dünyaya adım atarız" ifadelerini kullandı.
Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakmayı en önemli görev, en büyük sorumluluk olarak gördüklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, bu doğrultuda canla başla çalıştıklarını söyledi. Geleceğin hem çocuklar hem de büyükler için çok daha güzel olacağına inancını dile getiren Başkan Çelik, "Bu vesile ile 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, bu anlamlı günü dünya çocuklarına hediye eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadele kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.