Mart ayında, Kayseri’deki kamu kurumları arasında en çok haber yapılanı, 657 haber ile Büyükşehir Belediyesi oldu. Büyükşehir Belediyesi’ni Melikgazi Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi takip etti.
Ajans Press tarafından hazırlanan ‘Kayseri’nin En Medyatik Kurumları’ raporuna göre Mart ayında en çok Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin haberi yapıldı. Büyükşehir Belediyesi önceki aylarda olduğu gibi Mart ayında da 651 haberle zirvede olmayı başardı.
MEDYANIN ODAĞINDA BELEDİYELER VARDI
Ajans Press’in raporuna göre Büyükşehir Belediyesi haricinde, listede ilçe belediyelerinin de ağırlıklı yer alması dikkat çekti. İlk 10 içinde Melikgazi, Kocasinan, Talas ve Bünyan belediyeleri de yer aldı.
Kayseri’nin en büyük metropol ilçesi olan Melikgazi Belediyesi, 460 haberle listenin ikinci sırasında kendine yer buldu.
Melikgazi Belediyesi’ni ise, 358 haberle Erciyes Üniversitesi takip etti. Şehrin ilk ve en büyük üniversitesi olan Erciyes Üniversitesi, akademik alanlardaki başarısı ve çalışmalarıyla kamuoyunda en fazla görünen kurumlar arasına girmeyi başardı.
KAYSERİ VALİLİĞİ YÜKSELİŞTE
Listenin dördüncü sırasında 272 haberle Kocasinan Belediyesi yer alırken beşinci sırayı 205 haberle Kayseri Valiliği aldı. Şubat ayında listenin son sırasında yer alan Kayseri Valiliği, Mart ayında büyük bir atılım yaparak beşinci sıraya kadar yükseldi.
Altıncı sırada ise 134 haberle geçen ay listeye giremeyen Talas Belediyesi, yedinci sırada da 129 haberle yine geçen ay listeye giremeyen Bünyan Belediyesi yer aldı.
Mart ayı boyunca 121 haberi medya organları tarafından kullanılan Boydak Holding ise sekizinci sırada yer aldı. Dokuzuncu sırada 112 haberle Kayseri Ticaret Odası, onuncu sırada ise 106 haberle Kayseri Şeker Fabrikası yer aldı.