Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin yaz okullarının yanı sıra KAYMEK ve Genç KAYMEK de yaz okulları açtı. Yaz okulları ile sadece şehir merkezinde değil ilçelerde de hizmet veriliyor. İlçelerde hizmete giren Kadın ve Gençlik Merkezlerindeki yaz okulları büyük ilgi görüyor.
KAYMEK şehir merkezindeki tesislerinin yanı sıra ilçelerdeki Kadın ve Gençlik Merkezileri’nde de yaz okulları açtı. Yetişkinlere yönelik mesleki eğitimlerin yanı sıra yaz döneminde öğrencilere yönelik de eğitim programları gerçekleştiren KAYMEK, şehir merkezindeki imkanları ilçelere de taşıdı.
Ailelerden ücret talep edilmeden yapılan yaz okullarına büyük ilgi gösterildi. Şehir merkezinde Erkilet, Talas, Ziya Gökalp, Toki, Sümer ve Mimsin tesislerinde devam eden yaz okulları, Kadın ve Gençlik Merkezleri’nin hizmete girdiği Yahyalı, Yeşilhisar ve Develi ilçelerinde de açıldı. 8-12 yaş grubu çocukların katıldığı yaz okullarında Kur’an-ı Kerim, İngilizce, Temel Bilgisayar, Tiyatro, Ebru, Filografi, İletişim Teknikleri, Görgü Kuralları, Sofra Adabı, İlk Yardım, Satranç, Resim, Takı Yapımı gibi branşlarda eğitim veriliyor. Yüzme, futbol, tenis, okçuluk, tekvando gibi spor dallarının da yer aldığı yaz okullarında ayrıca kültürel geziler de düzenleniyor. 11 Temmuz’da başlayan KAYMEK Yaz Okulları 31 Ağustos 2016 tarihine kadar devam edecek.
"MERKEZDEKİ İMKANLARI İLÇELERİMİZE DE TAŞIYORUZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerde yaptıkları yatırımlarla şehir merkezindeki imkanları ilçelere de taşımaya başladıklarını söyledi. Yeşilhisar, Yahyalı ve Develi Kadın Gençlik Merkezleri’nin hizmete açılmasıyla bu ilçelerde mesleki eğitimin yanı sıra öğrencilere yönelik de eğitimlere başladıklarını ifade eden Başkan Çelik, eğitimlerin ve diğer sosyal aktivitelerin kadın ve gençlik merkezleri vasıtasıyla tüm ilçelere ulaşacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde diğer ilçelerdeki kadın ve gençlik merkezlerini de tek tek hizmete açacaklarını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Kent merkezinde ne varsa ilçelerde de o hizmetlerin olması için çalışıyoruz. KAYMEK’ler vasıtasıyla şehir merkezinde olan her türlü kültürel ve sosyal aktiviteleri ilçelerimize de götüreceğiz" dedi.
ÖĞRENCİLER VE AİLELERİ KURSLARDAN ÇOK MEMNUN
KAYMEK’in Talas tesislerinde yaz okuluna katılan öğrenciler de kurslardan çok memnun kaldıklarını belirttiler. Öğrenciler kurslar vesilesiyle yaz tatillerini en güzel şekilde değerlendirdiklerini ifade ettiler.
KATILAN ÖĞRENCİ SAYISI 6 BİNİ AŞTI
KAYMEK’in yanı sıra Genç KAYMEK de bir dizi yaz okulu açtı. Genç KAYMEK’in YGS Yaz Okulu Programı, İhtisas Merkezi’nde 11 Temmuz’da başladı. YGS Yaz Okulu’ndan yaklaşık 1200 öğrenci sekiz hafta boyunca faydalanacak. Genç KAYMEK’in diğer yaz okulu etkinlikleri ise Erciyes, Belsin, Mithatpaşa, Sancaktepe, Toki, Ziya Gökalp, Argıncık, Yeşil Mahalle’de 12 Temmuz’da başladı ve 26 Ağustos’a kadar devam edecek. 7 hafta boyunca devam edecek olan yaz okulunda sabah saat 09.00 da başlayan eğitimler 16.00’da sona erecek. Yaz okullarında Kur’an-ı Kerim, Siyer, Ahlak ve İbadet, Adabı Muaşeret Kuralları, Hızlı Okuma, Hitabet ve Güzel Konuşma dersleri de verilecek. Öğrenciler gün boyunca farklı sosyal etkinliklere de katılacaklar. Yaz Okulu Programı kapsamında Genç KAYMEK İzcileri de Sarımsaklı Barajı çevresinde kamp yapıyorlar. 11 Temmuz 2016 tarihinde başlayan kamp programı 30 Ağustos 2016 tarihinde son bulacak. İzcilere kamp boyunca haberleşme teknikleri, hayatı idame ve temel kampçılık bilgileri anlatılarak çadır kurma teknikleri, yürüyüş teknikleri, doğada hayatta kalma, barınak yapımı, atıcılık, okçuluk, akıl oyunları ve kişisel gelişim eğitimleri verilecek. KAYMEK ve Genç KAYMEK’in şehir merkezi ve ilçelerde açtığı yaz okullarından 6 bini aşkın öğrenci faydalanıyor.