Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde sağlık söyleşileri devam ediyor. Sağlık söyleşilerinde bu hafta aile içi iletişim konusu ele alındı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Aile İçi İletişimin Çocuğa Etkileri ve Sağlıklı İletişimin Önemi" konulu söyleşiye Psikolog Sevim Buzkan Ertuğrul katıldı. Hunat Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide aile içi iletişimin bireyin kişiliğinin oluşmasındaki en önemli etkenlerden olduğu belirtildi.
Psikolog Sevim Buzkan Ertuğrul, bireyin aile ortamında maruz kaldığı olumsuz yaşantıların yıkıcı sonuçlarına maruz kalabileceğini, bu sonuçların da bireyin geleceği için tehlike oluşturabileceğini belirtti. Aile içi iletişimin kurulamamasının etkilerinin çocukluk döneminde başladığını ifade eden Ertuğrul, ergenlik döneminde de bu tarz sıkıntılarla başa çıkılmaması halinde yaşanan sıkıntıların daha da karmaşık hale gelebileceğini kaydetti.
Ertuğrul, sağlıklı iletişim kurmanın en başta çocuğun da bir birey olduğunun kabulü ve bu doğrultuda fikirlerinin dinlenmesiyle mümkün olduğunu belirtti.