Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de yatırımlarını sürdürüyor. Felahiye’de yapılan, aralarında Kadın ve Gençlik Merkezi’nin de bulunduğu 10 farklı tesis törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerde alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra sosyal ve ekonomik alanda da yatırımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.
Felahiye Kadın ve Gençlik Merkezi, Meydan Düzenlemesi, Mesire Alanı, Felahiye Merkezi ile Kayapınar ve Toraman’da Kapalı Pazar Yerleri ve Mini Futbol Sahaları ile Taziye Evi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik’in yanı sıra Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedoğlu, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, İlçe Kaymakamı, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Felahiye halkı katıldı.
Törende konuşan Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, ilçe belediyelerinin daha önce personel maaşlarını ödeyemeyen, hacze uğrayan, hizmet üretemeyen belediyeler olduğunu; ancak Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hizmet üretir hale geldiklerini söyledi. Coşkun, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırmış olduğu tesislerin yanı sıra hayırseverler tarafından Felahiye ve mahallelerine yapılan bazı tesisleri de hizmete açacaklarını kaydetti.
"ŞEHRİ TEK MERKEZLİ DEĞİL, İLÇELERİYLE KALKINDIRACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin açılış ve temel atma törenlerinin hemen her gün sürdüğünü belirterek, Kayseri’nin her noktasına hizmet götürmek ve verilen hizmetin kalitesini artırmak için hafta içi hafta sonu demeden gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bu çalışmalar neticesinde halkın derdine derman olacak yatırımları bir bir hizmete açtıklarını dile getiren Başkan Çelik, Felahiye ilçesinde de altı farklı alanda 10 ayrı tesisi hizmete açtıklarını kaydetti.
Konuşmasında Büyükşehirlerde yapılan Bütünşehir düzenlemesinin ilçeleri açısından bir milat olduğunu vurgulayan ve pek çok sebeple göç vererek küçülen ilçeler için 30 Mart 2014 tarihinden sonra yeni bir dönem başladığını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Göreve geldiğim ilk günden beri ilçelerimize yatırımın önemini özellikle vurguluyorum. Şu bir gerçek ki, insanlar en çok doğdukları yerde mutlu oluyorlar. Bizler de insanları doğdukları yerde doyurmak yani mutlu oldukları yerde yaşatmak istiyoruz. Bu yüzden ilçelerimizde ciddi bir yatırım atağı başlattık. Alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra sosyal ve ekonomik yatırımlar da yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Tarımsal alanda bir takım destekler veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Biz şehri dikey değil yatay büyütmek istiyoruz. Biz şehri bir merkezli değil ilçeleriyle birlikte kalkındırmak istiyoruz" dedi.
FELAHİYE’YE ÖRNEK YATIRIM
İlçelerde yaşayanların ekonomisine katkıda bulunmak için de bir dizi çalışma başlattıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarıma ve hayvancılığı can suyu projesi başlattık. Bu kapsamda geçen yıl çiftçilerimizin kullanımına sunulmak üzere 53 tarım makinesi aldık. Tarım aracı desteğimiz Türkiye’de bir ilkti ve yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek hayvancılığa da destek verdik. "Soğuk Süt Zinciri" adıyla Türkiye’de ilk olan yeni bir projeyi hayata geçirdik. Bu proje çerçevesinde süt üreticilerimizin ihtiyaç duyduğu çiğ süt soğutma tanklarını Büyükşehir Belediyesi olarak aldık ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği kanalıyla çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Kırsalda yaşayan hemşehrilerimizin ekonomisine katkı için başka projelerimiz de var. İlçelerin avantajları dikkate alarak her ilçeye ekonomik getiri sağlayacak bir tesis yapmaya karar verdik. Bu doğrultuda örneğin Felahiye ilçemizde toplu ahır projesini hayata geçireceğiz. Toplu Ahır projesi, Türkiye’ye örnek olacak bir projemiz. Projede son aşamaya geldik. Ocak ayında ihalesini yapıp kısa sürede bitireceğiz. Bu projeyi, Felahiye’ye kazanç kapısı yaptıktan sonra tüm Türkiye’ye örnek olarak sunacağız. Projeyi yaptıktan sonra Felahiye’deki vatandaşlarımızın ahırlarında bulunan hayvanları buraya alacağız. Hayvanlara uzman veterinerler kontrolünde bakılacak, sağımlar yapılacak ve ürünler satılacak. Bu tesisin giderine herkes hayvan sayısı kadar katılacak. Ay sonunda da herkesin hayvanının ne kadar süt verdiği belli olduğu için giderler çıktıktan sonra gelirler vatandaşlarımıza dağıtılacak. Bu proje istediğimiz sonucu verdiği takdirde diğer ilçelerimize de yaygınlaştırılacak."
İlçelerde yaşayanları çok daha iyi koşullarla buluşturmanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Bu amaçla tüm ilçelerimize Kadın ve Gençlik Merkezileri adıyla komplike bir tesis yaptık. Bu merkezlerin büyük bölümünü açtık, kalan birkaç tanesini de tamamladık ve bir bir hizmete açıyoruz. Kadın ve Gençlik Merkezleri ilçelerimizin sadece bugününü değil geleceğini de değiştirecektir Felahiye Kadın ve Gençlik merkezimiz de dolu dolu bir tesis. Merkezimizde düğün salonu olarak da kullanabileceğiniz bir adet çok amaçlı salon, 60 kişilik 4 adet derslik, yüzme havuzu, kadınlar lokali, fitness salonu, cep sineması, oyun salonu ve kütüphane bulunuyor. 3 milyon lirayı aşan bir maliyetle ilçenin prestij binası olabilecek bir tesis yaptık. Felahiye Meydan Düzenlemesi ve Mesire Alanı da yine tamamlanan yatırımlarımız arasında. Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alanda Meydan Düzenlemesi, yaklaşık 10 bin metrekare alanda Mesire alanı çalışması yaptık. Bunların yanı sıra Felahiye merkezdeki mevcut pazaryeri ile Kayapınar ve Toraman Mahallerindeki pazaryerlerini kapalı Pazar yeri haline getirdik. Ayrıca, Felahiye Merkezdeki Mevcut Mini Futbol Sahasının Zemini Yenileyerek Kayapınar ve Büyük Toraman Mahallelerine Mini Futbol Sahası yaptık. Bu arada Felahiye ilçemizin ihtiyacı olan taziye evini de bitirerek kullanımınıza sunduk. Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra Felahiye ilçemizin yolları için 3 bin 500 ton sıcak asfalt kullandık. Bu yatırımların Felahiye ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
MİLLETVEKİLLERİNDEN TEŞEKKÜR
Açılışa katılan AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve İsmail Tamer de birere konuşma yaptılar. Kayseri Milletvekili Dedeoğlu, "İlçelerimizi birbirinden ayırmadan her ilçemize ihtiyaç duyduğu yatırımları yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi. Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in her zaman ve her yerde pratikliğini ortaya koyduğunu belirterek, "Kocasinan Belediyesi’nde kısa sürede atılımlar yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nde de aynı gayretle hizmetlerini sürdürüyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ilçeye yapılan yatırımlar nedeniyle Başkan Mustafa Çelik’e Felahiye Belediyesi ile Felahiye ve Mahalleleri yardımlaşma Derneği tarafından teşekkür plaketi verildi. Törende ayrıca ilçeye yapılan hizmetleri nedeniyle bazı hayırseverlere teşekkür plaketi sunuldu. Plaket takdiminin ardından Kadın ve Gençlik Merkezi’nin de aralarında bulunduğu 10 farklı tesis dualarla hizmete açıldı. Başkan Mustafa Çelik, açılışın ardından beraberindekilerle birlikte Kadın ve Gençlik Merkezi’ni gezdi.